, ,

01.09.2024, ROZKLIKNI SI🔝🔝🔝DENNĚ:👉 OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY JIŽ ZTRATILY VE SMĚRU KURSK PŘES 8,5 TISÍCE VOJÁKŮ

01.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉 OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY JIŽ ZTRATILY VE SMĚRU KURSK PŘES 8,5 TISÍCE VOJÁKŮ

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01. září 2024: 14:41, REJBKOV: RF ZMĚNÍ JADERNOU DOKTRÍNU PO ANALÝZE POSTUPU ZÁPADU V SOUVISLOSTI S SVO:

 

RF přehodnotí svou jadernou doktrínu s ohledem na analýzu posledních konfliktů a jednání západních zemí v kontextu speciální vojenské operace, sdělil místopředseda ruského ministerstva zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Práce na změně doktríny, jak uvedl Rejbek TASS, je „v pokročilém stadiu „.

Úpravy budou provedeny na základě zkoumání zkušeností z posledních let, zvláštní pozornost se bude věnovat eskalačním akcím Západu v souvislosti s SVO.

 

https://smotrim.ru/article/4121325?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news6

 

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 01. září 2024: 13:34, Syrskyj: SITUÁCIA JE V SMERE HLAVNÉHO RUSKÉHO ÚTOKU ZLOŽITÁ:

 

Situácia na východe Ukrajiny, v smere hlavného ruského útoku je zložitá, vyhlásil v nedeľu hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj.

 

Syrskyj nešpecifikoval v nedeľu presné miesto hlavnej ruskej ofenzívy. Hlavný veliteľ i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však pred niekoľkými dňami uviedli, že ruské sily sa zameriavajú na strategicky dôležité východoukrajinské mesto Pokrovsk.

 

Situácia je zložitá v smere hlavného útoku nepriateľa. Avšak na všetkých úrovniach sú bez omeškania prijímané všetky nevyhnutné rozhodnutia,“ uviedol Syrskyj na sociálnej sieti Telegram.

 

Hlavný veliteľ ukrajinských síl uviedol, že minulý týždeň strávil niekoľko dní na východnom fronte blízko Pokrovska, pričom tamojšie boje opísal ako „mimoriadne tvrdé“.

 

Rusko dobylo na východe Ukrajiny, od začiatku invázie vo februári 2022 časti ukrajinského územia, pričom ruské sily na východe Ukrajiny postupujú aj v súčasnosti a pravidelne hlásia dobývanie nových obcí. Aj v nedeľu ruské ministerstvo obrany hlásilo dobytie obcí Ptyče a Vyjimka vo východoukrajinskej Doneckej oblasti.

 

Postup Ruska na východe Ukrajiny, pokračuje aj napriek prekvapivému ukrajinskému prieniku do ruskej pohraničnej Kurskej oblasti. Ukrajinské sily prenikli cez ruské hranice 6. augusta. Podľa agentúry Reuters tak spravili zrejme s cieľom rozdeliť ruské zdroje a posilniť pozíciu Kyjeva pri akýchkoľvek budúcich rokovaniach.

 

 

https://www.info.sk/sprava/253639/syrskyj-situacia-je-v-smere-hlavneho-ruskeho-utoku-zlozita/

 

 

📌01. září 2024:🔥 MOMENT JEDNOHO Z PŘÍLETŮ V CHARKOVĚ BYL ZACHYCEN NA VIDEU.

JIŽ DŘÍVE MÍSTNÍ ÚŘADY INFORMOVALY O NEJMÉNĚ DESETI EXPLOZÍCH VE MĚSTĚ.

https://t.me/to_je_nas_svet/28972

 

 

📌01. září 2024:🤡 ZELENSKYJ: RUSKO OPĚT TERORIZUJE CHARKOV. ÚDERY NA CIVILNÍ INFRASTRUKTURU, JEN VE MĚSTĚ.

K dnešnímu dni je více než 30 zraněných. Do záchranné operace jsou zapojeny všechny potřebné síly.

A všechny potřebné síly světa by se měly zapojit, aby tento teror zastavily. K tomu není zapotřebí mimořádných sil, ale spíše odvahy lídrů – odvahy poskytnout Ukrajině vše, co potřebuje k obraně.

https://t.me/to_je_nas_svet/28973

 

 

📌⚔️01. září 2024: JEFFREY SACHS: UKRAJINA SA ROZPADÁ … NO NIKTO NA ZÁPADE ZA TO NECHCE NIESŤ ZODPOVEDNOSŤ

 

SVĚT: Ukrajina prehráva vojnu na bojisku, no západní lídri to nielen odmietajú uznať, ale odmietajú aj prevziať zodpovednosť za jej ukončenie.

 

POVEDAL TO AMERICKÝ EKONÓM, PROFESOR JEFFREY SACHS V ROZHOVORE S TUCKEROM CARLSONOM.

 

Profesor vysvetlil, prečo je spravodlivé povedať, že Spojené štáty sú teraz v stave aktívnej vojny s Ruskom a tiež varoval, že západní žoldnieri na Ukrajine sú „veľkým dôvodom na obavy“.

 

— Čo sa teraz deje na Ukrajine? V USA tento konflikt vypadol z titulnej strany, sčasti kvôli voľbám hádam a sčasti preto, že sa tam pravdepodobne dejú veci, o ktorých naše médiá nechcú hovoriť. Aký je podľa vás vo všeobecnosti súčasný stav?

 

„Ukrajina prehráva vojnu na bojisku a to je hlavný moment. K miernemu odklonu od tohto kurzu došlo, keď niekoľko ukrajinských brigád a žoldnierov NATO vtrhlo do dosť vidieckej časti Ruska, čo vzbudilo veľkú pozornosť, no z vojenského hľadiska sa to ukázalo ako zbytočné. Na hlavnom fronte je Ukrajina vyčerpaná. Inými slovami, jednoducho nemajú ľudí, zbraňové systémy, protivzdušnú obranu. Medzitým Rusko pokračuje v napredovaní.

 

Rusko neustále hovorilo: „Sme pripravení rokovať, môžeme prestať, ale máme niekoľko podmienok.“ A Západ, USA a najmä Veľká Británia si naďalej stoja za svojím: „Nie! Vyhráme! Vyhráme!“

 

Ukrajina dnes stráca 1000 až 2000 vojakov denne, zabitých a zranených…“

 

— Denne?!

„Áno, za jeden deň. Sú vystavení hroznému, jednoducho hroznému tlaku. Ale mŕtvych nikto nepočíta, ani vo vedení Kyjeva, ani vo Washingtone, ani v Londýne, ani vo Varšave. A toto všetko bude pokračovať, pretože nikto nechce na Západe prevziať zodpovednosť za to, že to ukončí.“

 

— Avšak voľby by sa však mali stať akýmsi donucovacím prostriedkom konať. Pretože ak dôjde k zmene administratívy, potom sa zrejme zmení aj politika USA voči Ukrajine. Aspoň – dúfam, že ak vyhrá Trump. A to by malo slúžiť ako stimul pre súčasnú administratívu, aby… Aj keď neviem, či to vôbec k niečomu povedie…

 

„Táto administratíva nič neurobí. Nemyslím si, že náš prezident má teraz dosť jasnú myseľ na to, aby niečo viedol. Zdá sa mi, že sme teraz v akomsi režime autopilota – a to je v dnešnom nebezpečnom svete veľmi nebezpečný stav. Pokiaľ vieme, medzi Spojenými štátmi a Ruskom dnes neexistujú žiadne aktívne kontakty, a to je hlavná podstata a sine qua non na zodpovedné ukončenie tejto vojny.

 

Toto je vojna medzi USA a Ruskom. Toto nie je vojna medzi Ukrajinou a Ruskom. A toto je dôležité pochopiť. Toto je vojna vyvolaná USA, vedená americkými zámermi, určená cieľmi USA a vedená za rozšírenie NATO. A aby sme to ukončili, potrebujeme prezidenta, ktorý rozumie týmto princípom a prečo sa táto myšlienka, ktorá vznikla pred 30 rokmi v Spojených štátoch, ukázala ako taká nesprávna, taká absurdná a tragická.

 

Biden na to zjavne nie je vhodný. Biden pred 30 rokmi vstúpil do tejto bezohľadnej iniciatívy a stal sa súčasťou tohto tragického dobrodružstva, ktorého cieľom bolo nejakým spôsobom zničiť Rusko, ale nakoniec zničilo Ukrajinu. Takže áno, potrebujeme nového prezidenta – a potrebujeme prezidenta, ktorý skutočne rozumie tomu, o čo tu ide.

A ďalším dôležitým bodom, o ktorom sme diskutovali a čo je absolútna pravda, je, že Američanom sa nikdy neukázal celý obraz. Naopak, povedali nám presný opak.“

 

— A nemyslím si, že aj teraz jasne chápeme, že sily NATO, samozrejme americké sily v tej či onej forme — vládni zamestnanci alebo vládni dodávatelia — bojujú proti Rusku…“

„Áno, to je úplne jasné.“

— Práve sme vo vojne, aktívnej vojne s Ruskom.

 

„Sme skutočne v aktívnej vojne, pretože to už nie je len o našom financovaní, našom vybavení, našich cieľoch, našich misiách, našej stratégii a našich radách, ale aj o našich ľuďoch na bojisku. Nie sú nevyhnutne oblečení v amerických uniformách. Niekedy sa nazývajú žoldnieri, niekedy jednoducho nie sú vôbec identifikovaní. Ale oni sú tí, ktorí tam všetko riadia.

A Rusko to vie. A to samo o sebe je veľkým dôvodom na obavy.“

 

 

https://cz24.news/jeffrey-sachs-ukrajina-sa-rozpada-no-nikto-na-zapade-za-to-nechce-niest-zodpovednost/

 

 

📌01. září 2024, 12:00, OLEG SOSKIN: ZELENSKÉHO REŽIM IDE DO FINÁLE:

 

Ukrajinský politológ Oleg Soskin, poradca exprezidenta Leonida Kučmu.

 

„Veci smerujú k rozuzleniu. Do finále. Už vidíme také otvorené prvky agónie Zelenského režimu a všetkých týchto „sluhov“ takzvaného „národa“ a jeho okolia, ľudí, ktorých si vybral. Toto je už viditeľné. Ide len o to, že proces sa posunul veľmi dynamicky, pretože frontová línia sa úplne rúca. V skutočnosti bola zrejme národná zrada spáchaná takpovediac na fronte, kde je Pokrovsk. Navyše, zdá sa, existujú veľmi vážne problémy kvôli tomu, že moskovské skupiny prerazili do Kupjanska, do centra mesta. To znamená, že prakticky vidíme úplnú nekompetentnosť a zlyhanie generálneho štábu a jeho vedúceho.“

 

https://sk.news-front.su/2024/08/31/oleg-soskin-zelenskeho-rezim-ide-do-finale/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI DECIMUJÍ UKRAJINSKÉ ARMÁDNÍ LETIŠTĚ; MOCNÝ RUSKÝ VÝBUCH SE OBJEVIL U MĚSTA KRIVOJ ROG.

 

https://youtu.be/sHJEdsDJy5s?si=GyznLCjxOO22v-_0

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „UKONČETE EXISTENCI HAMÁSU“: ROZČÍLENÁ KAMALA HARRISOVÁ TO „NAŘIZUJE“ IZRAELSKÉ ARMÁDĚ PO NALEZENÍ MRTVÉHO AMERICKO-IZRAELSKÉHO OBČANA V TUNELU POD PÁDEM GAZY

 

https://youtu.be/bKoKqc8NTEc?si=ZdLB549xIcDgx3KS

 

 

 

📌01. září 2024: 🇷🇺 RUSKO ZMĚNÍ SVOU JADERNOU DOKTRÍNU NA ZÁKLADĚ ÚDAJŮ ZÍSKANÝCH Z ANALÝZY NEDÁVNÝCH KONFLIKTŮ A AKCÍ ZÁPADNÍCH ZEMÍ SOUVISEJÍCÍCH S RUSKOU SPECIÁLNÍ OPERACÍ – NÁMĚSTEK RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ SERGEJ RJABKOV.

„Existuje jasné nastavení k provedení korekce, která je mimo jiné podmíněna studiem a analýzou zkušeností z vývoje konfliktů v posledních letech, samozřejmě včetně všeho, co souvisí s eskalačním kurzem našich západních protivníků v souvislosti s SVO.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28975

 

 

📌01. září 2024: PALM BEACH, Florida – BÝVALÝ PREZIDENT DONALD TRUMP EXKLUZIVNĚ PRO BREITBART NEWS ŘEKL, ŽE JEHO NEJMLADŠÍ SYN BARRON TRUMP SE STÁLE VÍCE ANGAŽUJE V POLITICE A BYL TO PRÁVĚ BARRON, KDO HO PŘESVĚDČIL, ABY SE ZÚČASTNIL ROZHOVORU S PODCASTEREM ADINEM ROSSEM.

 

Exkluzivně – Donald Trump o rostoucím politickém profilu Barrona Trumpa: „Je to velký kluk.“

 

PALM BEACH na Floridě – Bývalý prezident Donald Trump exkluzivně řekl Breitbart News, že jeho nejmladší syn Barron Trump se stále více angažuje v politice a byl to Barron, kdo ho přesvědčil, aby si sedl k rozhovoru s podcasterem Adinem Rossem.

 

Trumpovo vyjádření přišlo během exkluzivního rozhovoru pro Breitbart News v Mar-a-Lago v polovině srpna a těsně poté, co seděl s Rossem na rozhovoru, který získal desítky milionů zhlédnutí. Přišly také ve chvíli, kdy si Zvýšený zájem Trumpova nejmladšího syna Barrona o politiku získal pozornost, když dosáhne dospělosti a připravuje se na vysokou školu.

 

„Můj syn, je to skvělý kluk – vysoký kluk – je to skvělý kluk,“ řekl Trump pro Breitbart News. „Řekl:,Tati, musíš dělat Adina Rosse. Barron je ten, kdo na mě tlačil, abych to udělal. To je velká věc, ne? Platforma udělala za jeden den přes 100 milionů shlédnutí. ”

 

Trumpův rozhovor s Adinem Rossem měl miliony a miliony zhlédnutí napříč různými platformami a Ross ho otevřel tím, že Trumpovi řekl, že je to „nejdůležitější rozhovor, jaký jsem kdy udělal. ”

 

Rozhovor přinesl tuny zpráv a představoval Rosse, jak dává Trumpovi Kybernáklaďák a rolexky. Byl to také hit klíčové demografické skupiny mladých mužů, kteří mohou významně pomoci rozhodnout tyto volby.

 

Daily Mail v článku z poloviny srpna vyložil, jak Barron pomohl seřadit tento a další rozhovory pro svého otce. Článek Daily Mail se zaměřil na to, jak Barronovo přátelství s konzervativním influencerem Bo Loudonem, sedmnáctiletým aktivistou, přiživilo velkou část jeho politického angažmá.

 

Trumpovi další synové, Donald Trump jr. a Eric Trump, jsou už dlouho velmi politicky aktivní. Barronova image, protože byl donedávna nezletilý, se však do značné míry omezovala na fotografie, kde se bude objevovat po boku svého otce a matky, bývalé první dámy Melanie Trumpové.

 

Ten článek v Daily Mail upřesňuje, jak byl Barron, než mu bylo 18, nepříliš politicky angažovaný alespoň veřejně, ale teď, když je dospělý, jeho budovatelské přátelství s Loudonem slouží jako skokový bod pro to, aby se více zapojil do pomoci svému otci. Nyní to sám Trump potvrzuje a ukazuje, jak je nadšený, že jeho velmi vysoký syn Barron vstoupí do boje.

 

https://www.breitbart.com/politics/2024/08/29/exclusive-donald-trump-on-barron-trumps-increasing-political-profile-hes-a-great-kid/

 

 

📌🧔🏿‍♂️01. září 2024: ŽEROU SE NAVZÁJEM….CO ČEKÁTE, CO BUDOU DĚLAT V EVROPĚ??? INTEGROVAT A PŘIZPŮSOBOVAT SE??? 💩💩💩🤮

👉 https://t.me/c/1586239095/78859

 

 

📌01. září 2024, Německo, Thorsten Meiritz: RAZIE VE VLASTNÍCH ŘADÁCH: BERLÍNSKÁ POLICIE SE ZAMĚŘILA NA JEDENÁCT POLICISTŮ:

 

Berlín – Berlínská policiemusí opět vyšetřovat ve vlastních řadách: Ve středu ráno byly z pověření státního zastupitelství prohledány byty jedenácti zaměstnanců.

 

Při domovních prohlídkách v Kreuzbergu, Marienfelde, Schönebergu, Petershagenu, Pankowu, Lichtenbergu a Altglienicke byly u čtyř žen a osmi mužů ve věku 34 až 61 let zajištěny mobilní telefony, které mají být nyní vyhodnoceny.

 

Z toho vyplývá, že mezi obviněnými by měl být i vedoucí útvaru příslušného úseku ředitelství 5, jak sdělila policie a státní zastupitelství.

 

Proti úředníkům je vzneseno obvinění ze zmaření trestu ve funkci. Důvodem je krádež na stráži v Kreuzbergu, k níž údajně došlo 5. nebo 6. prosince 2021.

 

Ze služební skříně byly ukradeny zlaté mince v hodnotě nejméně 600 eur. Vzhledem k tomu, že na skříni nebyly žádné stopy po vloupání, obrátil se tehdejší vedoucí oddělení na všechny policisty stráže na krádež a objasnil, že se musí jednat o vnitřního pachatele.

 

HLAVNÍ KOMISAŘ PŘI POLICEJNÍ KONTROLE UKRADL VÍCE NEŽ 57 000 EUR V HOTOVOSTI

 

Jedenáct obviněných však nepodalo žádné oznámení, přestože měli konkrétní podezření z trestného činu proti interně známému kolegovi, který byl závislý na hazardních hrách, aby se vyhnuli vyšetřování.

 

Případ jde ale ještě hlouběji, protože obvinění se vešlo ve známost až analýzou chatu mezi údajným zlodějem a jeho obětí.

Oba jsou podezřelí z okradení řidiče mimo službu při fiktivní policejní zastávce dne 19. července 2023.

 

https://www.tag24.de/berlin/crime/razzia-in-den-eigenen-reihen-berliner-polizei-hat-elf-beamte-im-visier-3312638

 

 

📌01. září 2024, 09:49, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: MOSKVA NEMÁ V PLÁNU ZAÚTOČIT NA ÚZEMÍ NATO:

 

Rusko neplánuje zaútočit na území Severoatlantické aliance, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Již dříve bylo oznámeno, že v Litvě začala výstavba vojenské základny, ve které bude do roku 2027 umístěno asi 4 tisíce německých vojáků.

 

Podle ruského ministerstva zahraničí dorazila první armáda na základnu v Litvě již v dubnu 2024, příští rok se plánuje „oznámit oficiální aktivaci“ německé brigády, Berlín považuje rozmístění svých jednotek v Litvě za „historické rozhodnutí“. Ruské ministerstvo zahraničí také naznačilo, že tato skupina vojenského personálu bude muset v případě údajného útoku ruských vojsk na Litvu zasadit „první úder“. Rusko, podle vysoce postavených německých vojenských představitelů, může v příštích 5-7 letech údajně zaútočit na území NATO, dodalo ruské ministerstvo.

 

„Pokud jde o nás, znovu poznamenáváme, že naše země žádné takové plány nemá,“ zdůraznilo Smolenské náměstí.

 

https://www.vesti.ru/article/4121010

 

 

📌01. září 2024, 10:08: KVŮLI ÚTOKŮM DRONŮ NA MOSKEVSKÝCH LETIŠTÍCH BYLO ZPOŽDĚNO 74 LETŮ:

 

Dočasná omezení byla uvalena na provoz letišť Vnukovo, Domodědovo a Žukovskij v noci a ráno, nyní fungují normálně, uvedla Federální agentura pro leteckou dopravu.

 

Kvůli omezením odletu bylo na letištích v Moskevské oblasti zpožděno 74 letů. 43 letadel směřujících na tato letiště odletělo na náhradní letiště.

 

„Od 09:05 moskevského času fungují všechna letiště v Moskevské oblasti normálně,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

 

Moskevský starosta Sergej Sobjanin v neděli ráno oznámil, že při přiblížení k hlavnímu městu bylo sestřeleno 10 bezpilotních letounů. Ruské ministerstvo obrany informovalo o útoku UAV na Rusko v noci na 1. září, ruské síly protivzdušné obrany přes noc sestřelily 158 ukrajinských dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4121017

 

 

📌01. září 2024, 11:51: ZÁCHRANÁŘI LETĚLI NA MÍSTO HAVÁRIE MI-8:

 

Na místo havárie na Kamčatce letěl Mi-8 Ministerstva pro mimořádné situace Ruské federace se záchranáři na palubě. To bylo hlášeno na ministerstvu.

„Na místo havárie Mi-8T byla vyslána rada Ministerstva pro mimořádné situace. Na palubě plavidla jsou záchranáři z pátracího a záchranného týmu Ministerstva pro mimořádné situace Ruska – 8 lidí,“ uvedlo ministerstvo.

 

Připomeňme, že podle posledních údajů vrtulník spadl a narazil do kopce.   Pravděpodobně všichni cestující a členové posádky na něm zahynuli.

 

https://www.vesti.ru/article/4121131

 

 

📌01. září 2024: 09:06: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAHÁJILY JEDEN Z NEJMASIVNĚJŠÍCH ÚTOKŮ DRONŮ NA RUSKO:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zahájily jeden z nejmasivnějších útoků dronů na území Ruska za 2,5 roku trvání speciální operace. Podle ministerstva obrany země síly protivzdušné obrany ve službě sestřelily přes noc 158 bezpilotních letounů typu letadla.

 

Většina cílů byla zachycena nad Kurskou oblastí. Ruští protiletadloví dělostřelci zničili ve vzduchu 46 nepřátelských zařízení. Podle úřadujícího gubernátora Alexeje Smirnova útočily nepřátelské bezpilotní letouny na region 31. srpna od 21 hodin.

 

V Brjanské oblasti jednotky protivzdušné obrany přistály s 34 UAV. Při odražení leteckého úderu nebyl nikdo zraněn. Podle oficiálního prohlášení šéfa regionu Alexandera Bogomaze nedochází na zemi k žádné destrukci.

 

K pádu dronu došlo také v regionech Belgorod, Voroněž, Rjazaň, Kaluga, Lipeck, Tula, Tambov, Smolensk, Orel, Tver, Ivanovo a Moskva. Jen při přiblížení k hlavnímu městu spadlo 10 vzdušných objektů.

 

UAV zmizely z radarů v různých částech městských částí Ramensky, Leninsky, Odintsovo, Podolsk. V současné době na místě pracují speciální služby, uvedl Sergej Sobjanin ve svém telegramovém kanálu.

 

Tentokrát se to však neobešlo bez incidentů. V tuto chvíli je známo o požáru v moskevské rafinérii v Kapotně. Starosta města upřesnil, že se jedná o lokální požár volně stojící technické místnosti. Provozní služby jsou již na místě.

 

Ukrajinské drony zároveň zapálily trávu v jednom z okresů Voroněžské oblasti. Požár byl také oficiálně hlášen v Konakovském okrese ve Tverské oblasti. Tři UAV přistály poblíž Kashirskaya GRES. Energetické zařízení však nebylo poškozeno, říká šéf okresu Michail Šuvalov. Stanice podle něj funguje normálně.

 

https://www.vesti.ru/article/4120986:

 

 

📌01. září 2024, 11:20: POŽÁR V MOSKEVSKÉ RAFINÉRII V KAPOTNĚ BYL LOKALIZOVÁN:

 

Požár v Moskevské ropné rafinérii (MNPZ) byl lokalizován, řekl starosta hlavního města Sergej Sobjanin.

 

„Požár v moskevské rafinérii byl lokalizován,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Neexistuje žádná hrozba pro lidi a fungování elektrárny, řekl starosta.

 

Zpočátku bylo požáru v moskevské rafinérii po útoku bezpilotního letounu přiřazeno páté, nejvyšší číslo. Později byla úroveň obtížnosti snížena na sekundu.

 

V neděli ráno síly protivzdušné obrany sestřelily 10 UAV ozbrojených sil Ukrajiny nad Moskevskou oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/4121098

 

 

📌01. září 2024, 14:01: NOVÝ VELVYSLANEC FINSKA V RUSKÉ FEDERACI SE VYSLOVIL PRO SPOLUPRÁCI MEZI OBĚMA ZEMĚMI:

 

Finská velvyslankyně v Rusku Marja Liivala, která se ujala svých povinností 1. září, se vyslovila pro spolupráci mezi oběma zeměmi.

 

V rozhovoru pro noviny Iltalehti Liivala poznamenal, že je důležité udržovat dialog mezi zeměmi pro řešení praktických problémů.

 

„V Moskvě jsem samozřejmě připravena na jednání s ruským ministerstvem zahraničí a jsem si jistá, že budou,“ řekla.

 

Velvyslanec zdůraznil, že na Velvyslanectví Finska v Moskvě pracují zástupci Pohraniční stráže, Celní správy a Ústřední kriminální policie, což naznačuje potřebu spolupráce v různých oblastech.

 

Kromě toho Liivala také vyjádřila naději, že po skončení jejího funkčního období budou diplomatické vztahy mezi zeměmi zachovány a finské velvyslanectví zůstane bezpečným a motivujícím místem pro práci.

 

V rozhovoru pro finskou veřejnoprávní televizi Yle také zdůraznila své dlouholeté spojení s Moskvou, kde žila 40 let a svou kariéru začala jako průvodkyně v Sovětském svazu. Poznamenala, že ruský jazyk bude ve Finsku i nadále žádaný, protože geografická blízkost k Rusku se nemění.

 

https://www.vesti.ru/article/4121271

 

 

📌01. září 2024, 10:01, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: 20 LET PO BESLANU ČELÍ RUSKO OPĚT HROZBĚ TERORISMU:

 

Teroristický útok v Beslanu, při němž zahynulo 334 lidí, zůstává pro Rusko krvácející ranou. 20 let po tragédii kolektivní Západ opět používá teroristy proti Ruské federaci, uvádí ruské ministerstvo zahraničních věcí.

 

Podle ministerstva zahraničí se útočníci na beslanskou školu pokusili destabilizovat ruskou společnost, šířit mezináboženskou a mezietnickou nenávist na příkaz západních „ředitelů“.

 

„Rusko dnes opět čelí teroristické hrozbě. Kolektivní Západ vede hybridní válku proti naší zemi, za použití mimo jiné teroristických a extremistických skupin,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

 

  1. září 2004 teroristé během slavnostního shromáždění obsadili školu č. 1 v Beslanu (Severní Osetie). Více než 1 000 dětí, učitelů a rodičů bylo vzato jako rukojmí. Byli drženi bez jídla a vody po tři dny ve stísněných ubikacích. Během protiteroristické operace bylo zachráněno více než 800 lidí. V důsledku teroristického útoku bylo zabito 334 rukojmích, včetně 186 dětí, deseti speciálních jednotek FSB a dvou zaměstnanců ministerstva pro mimořádné situace. Dnes v Beslanu začala třídenní vzpomínková hlídka.

 

Vyšetřovací výbor Ruska již dříve zahájil trestní řízení podle článku 205 trestního zákoníku Ruské federace (teroristický čin) po úderu ozbrojených sil Ukrajiny na Belgorod a Belgorodskou oblast kazetovými granáty upířích MLRS.

 

https://www.vesti.ru/article/4120977

 

 

📌01. září 2024, 13:54, GANČEV: POLŠTÍ, RUMUNŠTÍ A NĚMEČTÍ ŽOLDÁCI OPERUJÍ V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

V Charkovské oblasti je více žoldáků z francouzsky mluvících zemí. Řekl to šéf ruské administrativy Vitalij Gančev. Podle něj jsou v regionu aktivní také ozbrojenci z Polska, Rumunska a Německa.

 

„Civilisté v poslední době slyší hodně francouzštiny. Žoldnéři kvůli své neznalosti jazyka obvykle nepřicházejí do styku s obyvatelstvem,“ řekl v rozhovoru pro RIA Novosti.

 

Gančev přitom nemohl jmenovat přesný počet zahraničních bojovníků bojujících v Charkovské oblasti. Uvedl však fakt, že žoldáci jsou v regionu určitě přítomni.

 

„A pokračují ve svých nezákonných akcích,“ uzavřel tuto myšlenku mluvčí agentury.

 

https://www.vesti.ru/article/4121235

 

 

📌01. září 2024, 13:40: V CHARKOVĚ SE OZVALA SÉRIE EXPLOZÍ:

 

V Charkově se ozvaly silné výbuchy uprostřed zpráv o leteckém náletu, uvádí tisková agentura Ukrinform.

 

Jak vyplývá ze zprávy agentury, došlo k nejméně šesti explozím. O hodinu a půl dříve byly zvuky výbuchů slyšet také v Charkově.

 

https://www.vesti.ru/article/4121276

 

 

📌01. září 2024, 12:08, MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ JEDNOTKY OSVOBODILY OBEC VYEMKA V DLR:

 

Během uplynulého dne ruská armáda osvobodila osadu Vyemka v Doněcké republice. Tuto informaci oznámilo ministerstvo obrany země.

 

Vesnice se nachází nedaleko Seversku. V roce 2001 v něm žilo asi 20 lidí. Bojovníci jižní skupiny úspěšně zaútočili na pozice ozbrojených sil Ukrajiny v obytné čtvrti.

 

„Osada byla osvobozena v důsledku aktivního nepřátelství. Jednotky v tomto směru odrazily dva protiútoky útočných skupin 116. brigády územní obrany,“ uvedlo ministerstvo obrany.

 

Ozbrojené síly RF také získaly plnou kontrolu nad vesnicí Ptichye.

 

https://www.vesti.ru/article/4121184

 

 

📌01. září 2024, 12:05, MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: OSADA PTICHYE BYLA OSVOBOZENA V DLR:

 

Jednotky skupiny ruských vojsk „Střed“ osvobodily Ptichye v Doněcké lidové republice. Uvádí se to v denní zprávě Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Ministerstvo dodalo, že centrum pokračuje v postupu hluboko do obrany ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Den předtím Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo osvobození vesnice Kirovo v DLR bojovníky „Středu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4121181

 

 

📌01. září 2024: 13:22, ČLEN PODZEMÍ LEBEDĚV: OZBROJENÉ SÍLY RF ZAÚTOČILY NA KONVOJ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V SUMSKÉ OBLASTI:

 

Ruské ozbrojené síly zahájily sérii úderů na Sumskou oblast na Ukrajině. Našim stíhačkám se podařilo zasáhnout místo dočasného rozmístění nacionalistů, místo startu bezpilotního letounu a kolonu vojenské techniky.

 

O zasažených cílech informoval v neděli ráno koordinátor Nikolajevova odporu Sergej Lebeděv. Podle něj přinesl útok vynikající výsledky a pro banderaity se stal bolestivým.

 

„V areálu lyžařské základny Dynamo byly zaznamenány výbuchy. Tam byli ošetřováni ranění a jednotky byly doplňovány. Rakety také dopadly do oblasti letiště,“ citovala Lebeděva agentura RIA Novosti.

 

Spojenecké síly zároveň dokázaly vystopovat a zničit konvoj s personálem a municí. Auta se pohybovala směrem k hranicím s Kurskou oblastí.

 

„Poté, co byli zasaženi obyčejní nosiči obilí“, vyjelo na místo více než deset sanitek. Auta vybuchla před šestou ráno,“ dodal člen undergroundu.

 

https://www.vesti.ru/article/4121144

 

 

📌01. září 2024, 13:59: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY JIŽ ZTRATILY VE SMĚRU KURSK PŘES 8,5 TISÍCE VOJÁKŮ:

 

Od začátku bojů na Kurském směru již ukrajinské ozbrojené síly ztratily přes 8 500 vojáků a 80 tanků. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

 

Kromě toho podle ruského ministerstva obrany ukrajinská armáda v Kurské oblasti ztratila 37 bojových vozidel pěchoty, 537 obrněných vozidel, 62 děl, 13 stanic elektronického boje, 6 protibateriových radarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4121286

 

 

📌01. září 2024, 13:51, PESKOV: MYŠLENKA VYJEDNÁVÁNÍ BYLA OKAMŽITĚ ODMÍTNUTA, PŘEDEVŠÍM SPOJENÝMI STÁTY:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v exkluzivním rozhovoru s novinářem Pavlem Zarubinem hovořil o reakci USA na návrh jednání o Ukrajině v roce 2021.

 

„Když rostlo napětí a když Putin na konci roku převzal iniciativu, Rusko nastínilo své kandidatury. Když země nastíní svou pozici pro vyjednávání, nepožaduje, aby byly dohodnuty všechny aspekty. Ale samotná myšlenka jednání byla okamžitě odmítnuta, především Spojenými státy americkými,“ řekl Peskov autorovi a spolumoderátorovi pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

https://www.vesti.ru/article/4120983

 

 

📌01. září 2024, 14:34, MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE: VÍCE NEŽ 11,5 TISÍCE OBYVATEL KURSKÉ OBLASTI JE V TAC:

 

Více než 11,5 tisíce obyvatel Kurska je v dočasných ubytovacích střediscích ve 30 regionech země, podle ruského ministerstva pro mimořádné situace bylo za poslední týden přepraveno do bezpečných regionů více než 1,4 tisíce lidí.

 

Podle agentury jsou nyní obyvatelé Kurské oblasti v Moskevské, Kaluze, Astrachaňské oblasti, stejně jako v Čuvašsku, Dagestánu a Kabardino-Balkarii. Celkem je nyní více než 11,5 tisíce obyvatel pohraniční oblasti ve 198 TAC organizovaných ve 30 regionech Ruska. Z toho je asi 3,5 tisíce dětí.

 

„Celkem již asi 80 tisíc lidí obdrželo finanční pomoc ve výši přes 1 miliardu rublů,“ uvádí zpráva.

 

Oddělení také uvedlo, že pyrotechnici vyčistili devět osad v pohraniční oblasti Kurské oblasti od výbušných předmětů.

 

Již dříve bylo oznámeno, že vláda Ruské federace vyčlení asi 1,6 miliardy rublů na jednorázovou finanční pomoc obyvatelům Kursku, kteří byli nuceni opustit své domovy. Další téměř 2 miliardy rublů budou zaslány do dočasných ubytovacích středisek.

 

Připomínáme, že postižení obyvatelé Kurské oblasti mohou žádat o státní platby prostřednictvím státních služeb.

 

https://www.vesti.ru/article/4121254

 

 

📌01. září 2024, 14:20, TIMES: BAKTERIE REZISTENTNÍ NA ANTIBIOTIKA NALEZENÉ U ZRANĚNÝCH UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ:

 

Evropští lékaři objevují u zraněných ukrajinských vojáků bakterie, které jsou imunní vůči antibiotikům, informoval v neděli deník The Times.

 

Podle publikace lékaři z londýnské nemocnice St. George’s Hospital ošetřili ukrajinského vojáka, který měl poraněnou nohu. Podle návodu byla rána ošetřena antibiotiky jako je kolistin, ale končetinu se nepodařilo zachránit – noha byla amputována. Lékaři se domnívají, že to bylo způsobeno bakteriemi rezistentními na antibiotika.

 

Lékaři navrhli, že voják chytil tyto bakterie v jedné ze čtyř ukrajinských nemocnic, které navštívil před cestou do Evropy.

 

The Times píše, že k podobným případům došlo ve zdravotnických zařízeních v Nizozemsku, Německu a Norsku, kde byli ošetřováni i ranění z Ukrajiny.

 

„Infekce nejobtížněji léčitelnými bakteriemi se nevyskytuje v příkopu na frontě, ale téměř vždy ve zdravotnických zařízeních,“ citují Times Dr. Luka Moora, konzultanta specialisty na infekční choroby v Londýně.

 

Podle Moora je rezistence na antibiotika „tichou pandemií“, která je nejvýraznější na Ukrajině. Lékaři tedy nacházejí takové bakterie nejen v armádě, ale také u novorozenců se zápalem plic.

 

Britské noviny The Telegraph již dříve psaly také o trendu infekce bakteriemi rezistentními vůči antibiotikům. Novináři novin také považují ukrajinské nemocnice za ohnisko této nemoci.

 

https://www.vesti.ru/article/4121294

 

 

📌01. září 2024: 14:41, RJABKOV: RUSKO ZMĚNÍ JADERNOU DOKTRÍNU PO ANALÝZE AKCÍ ZÁPADU V SOUVISLOSTI S NWO:

 

Ruská federace reviduje svou jadernou doktrínu s přihlédnutím k analýze nedávných konfliktů a akcím západních zemí v kontextu speciální vojenské operace, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Práce na změně doktríny, jak Rjabkov řekl TASS, je „v pokročilé fázi“. Úpravy budou provedeny na základě studia zkušeností s vývojem konfliktů v posledních letech, přičemž zvláštní pozornost bude věnována eskalačním akcím Západu v souvislosti s NWO.

 

https://www.vesti.ru/article/4121325

 

 

📌01. září 2024, 15:32: STUBB ŘÍKÁ, ŽE FINSKO NEBUDE HOSTIT JADERNÉ ZBRANĚ:

 

Finsko nechce a nežádá o rozmístění jaderných zbraní na svém území, řekl prezident Alexander Stubb v rádiu Suomi.

 

Již dříve novináři zjistili, že finské úřady chtějí u hranic s Ruskem rozmístit obrněnou brigádu o síle až 4-5 tisíc vojáků.

 

Hlavní základnou může být město Mikkele – nachází se asi 60 kilometrů od hranic s Ruskou federací.

 

Také 13. srpna Stubb podpořil rozmístění dalších švédských vojáků ve Finsku.

 

https://www.vesti.ru/article/4121372

 

 

📌01. září 2024, 16:24: PŘÍJMY EU Z VÝVOZU DIAMANTŮ V SOUVISLOSTI SE SANKCEMI PROTI RUSKÉ FEDERACI KLESLY TÉMĚŘ 1,5KRÁT:

 

V lednu až červnu letošního roku obdržela Evropská unie téměř jedenapůlkrát nižší příjmy z vývozu diamantů než v prvním pololetí roku 2023. Tento výsledek byl jedním z nejhorších v historii.

V první polovině roku 2024 vydělala EU podle údajů Eurostatu na vývozu drahých kamenů 3,2 miliardy eur. Pro srovnání, ve stejném období roku 2023 činily tržby evropských zemí 4,7 miliardy eur.

 

Největší ztráty utrpěla Belgie, která přišla o 1,5 miliardy eur. Království dodalo kameny do zahraničí za pouhé 3 miliardy eur, poznamenává RIA Novosti.

 

Od začátku roku 2024 EU rozšířila přímý zákaz dovozu neprůmyslových přírodních a syntetických diamantů, jakož i diamantových šperků z Ruské federace.

 

Dříve bylo oznámeno, že Rusko se stalo třetím hlavním dodavatelem diamantů do Asie, čímž se jeho podíl zvýšil na 12 % oproti 1 % o rok dříve. V lednu až květnu zvýšil Hongkong dovoz diamantů z Ruské federace v meziročním vyjádření 18krát.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4121391

 

 

📌01. září 2024, 16:18, Lebeděv: V CHARKOVĚ BYL ZASAŽEN SKLAD S GRANÁTY, DETONACE TRVALA HODINU:

 

Ozbrojené síly Ruské federace zaútočily na budovu závodu ZhBK-5 v Charkově, kde ozbrojené síly Ukrajiny skladovaly munici, uvedl koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv. Opakované výbuchy po nárazu zněly asi hodinu.

 

Dodal také, že další úder byl zasazen v Charkovském paláci sportu – byla tam umístěna ukrajinská armáda, píše agentura RIA Novosti.

 

Ruské dělostřelectvo dříve ostřelovalo bývalou budovu Bezpečnostní služby Ukrajiny ve městě Krasnyj Liman, kde se skrývala skupina ukrajinských ozbrojenců spolu se svým vybavením.

 

https://www.vesti.ru/article/4121341

 

 

📌01. září 2024, 17:41, GENERÁLNÍ ŠTÁB ÍRÁNSKÝCH OZBROJENÝCH SIL: RAÍSÍHO VRTULNÍK SE KVŮLI POVĚTRNOSTNÍM PODMÍNKÁM SRAZIL S HOROU:

 

Generální štáb íránských ozbrojených sil uvedl, že příčinou pádu vrtulníku prezidenta Ebráhíma Raísího 19. května byla srážka s povrchem kopce v podmínkách omezené viditelnosti kvůli jarní mlze.

 

Klimatické podmínky v den katastrofy byly podle závěrečné zprávy obtížné. Když letadlo nabralo výšku, náhle se vytvořila hustá masa mlhy, v důsledku čehož se vrtulník srazil s horou.   Generální štáb zároveň vyloučil verzi havárie Raísího vrtulníku v důsledku zásahu granátem, nárazu elektromagnetických nebo laserových zbraní. Nebyly zaznamenány ani žádné stopy po použití elektronického boje.

 

Vrtulník s prezidentem Íránu, ministrem zahraničí Islámské republiky Hosseinem Amirem Abdollahianem a řadou dalších představitelů se zřítil 19. května v íránské provincii Východní Ázerbájdžán.

 

Komise na základě výsledků vyšetřování katastrofy uznala incident jako nehodu. Po prostudování trosek a částí vrtulníku, vzdálenosti mezi nimi a toho, jak byly rozptýleny, byla verze exploze v důsledku sabotáže vyloučena.

 

https://www.vesti.ru/article/4121434

 

 

📌01. září 2024: 🇵🇱 POLSKÝ PREZIDENT POŽADUJE OD NĚMECKA REPARACE

 

Andrzej Duda vystoupil na akci u příležitosti výročí začátku druhé světové války. Poznamenal, že Poláci Němcům odpustili, i když si pamatují, co se stalo, a cítí bolest. „Desetitisíce polských občanů, kteří osobně trpěli nacistickým režimem, stále žijí.

Podle něj není otázka odškodnění vyřešena ani desítky let po válce. Pokud někdo někomu ublížil“ měly by být zřejmé důsledky v podobě odškodnění obětí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28977

 

 

📌01. září 2024: 🇬🇧 🍌🍌🍌 VÝSLEDKY NOTTINGHILL CARNEVAL: 8 POBODÁNÍ, 2 ÚMRTÍ, 35 ZRANĚNÝCH POLICISTŮ A 230 ZATČENÝCH (VČETNĚ 49 ZA NOŠENÍ ZBRANÍ).

 

Anglická média to však popsala jako „klidný a příjemný den pro všechny“.🤷🏻‍♂️

https://x.com/hashtag/NottingHill?src=hashtag_click

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Dvojvideo:

 

1.) Zelenskyj připouští: „NEMŮŽEME OCHRÁNIT LETECKÉ ZÁKLADNY PRO STÍHAČKY F-16″ A TAK UKRAJINA ČINÍ ZOUFALÉ KROKY?

 

2.) RUSKO BUŠÍ DO OBLASTI SUMY PO ZACÍLENÍ MOSKVY A KURSKÉ OBLASTI 158 UKRAJINSKÝMI DRONY

 

https://youtu.be/iZMsqYRnGVw?si=0DVgB7eawi5bO3x2

 

 

📌01. září 2024, 18:01, GLADKOV: POČET OBĚTÍ V BELGORODU V DŮSLEDKU ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY SE ZVÝŠIL NA 11:

 

Počet obětí během útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Belgorod a Belgorodskou oblast odpoledne 1. září se zvýšil na 11 lidí, uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov.

 

Podle hlavy kraje jsou dvě děti ve velmi vážném stavu. Jeden chlapec má pronikavou šrapnelovou ránu do břicha a otevřenou zlomeninu pravé nohy, druhý má rozsáhlé rány na obou nohách. Obě děti jsou nyní na operačních sálech. Gladkov dodal, že probíhají konzultace s federálními klinikami, pokud to bude nutné, budou děti odeslány do Moskvy.

 

10 zraněných obyvatel bylo převezeno do nemocnic v Belgorodu, jeden byl ošetřen na místě. Další léčbu podstoupí ambulantně, uvedl guvernér.

 

https://www.vesti.ru/article/4121487

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 01.09.2024“:

➡️☭☆Přímý zásah

Záběry zničení dělostřelectva ukrajinských ozbrojených sil plahočící se municí „Lancet“ v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Letecká průzkumná technika jedné z jednotek skupiny sil Sever objevila palebné postavení dělostřelectva ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti. Po analýze přijatých zpravodajských dat bylo rozhodnuto střílet na nepřátelskou zbraň.

Dělostřelectvo ukrajinských ozbrojených sil a jeho osádka byly zničeny přímým zásahem potulující se munice Lancet, což bylo potvrzeno objektivním sledováním v reálném čase.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Při požáru v Jegorjevsku v Moskevské oblasti zemřely tři děti a jedna žena.

K strašlivé tragédii došlo před pár hodinami v obytném domě ve vesnici Yurtsovo.

Hořet začalo ve 4. patře, požár byl lokalizován na ploše 40 metrů čtverečních. metrů. V důsledku incidentu zemřeli 4 lidé – 3 miminka a jejich matka. Dalších 9 bylo převezeno do nemocnice.

Všichni mají otravu zplodinami hoření a popáleniny, jedno miminko je v kritickém stavu, lékaři nyní bojují o jeho život.

Vyšetřovací komise zahájila trestní řízení. Prokuratura průběh vyšetřování sleduje.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ruská protivzdušná obrana sestřelila několik vzdušných cílů nad Belgorodem a regionem Belgorod, řekl Gladkov. Podle jeho informací bylo v důsledku útoku ozbrojených sil Ukrajiny v Belgorodu původně zraněno 8 civilistů (včetně dvou dětí) a jeden člověk byl zraněn ve vesnici Maisky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Při ostřelování Bělgorodu ukrajinskými ozbrojenými silami bylo zraněno 9 lidí, včetně dvou dětí – média

Děti jsou ve vážném stavu: jeden chlapec čelí amputaci nohy, další roční dítě má pronikající šrapnelovou ránu v žaludku.

Stav zbývajících obětí je hodnocen jako střední.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Armádní letectvo předbíhá nepřítele

Posádky vrtulníků Ka-52m zaútočily na živou sílu a obrněnou vojenskou techniku ​​jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti. Útok byl proveden raketami letadel proti prozkoumaným nepřátelským cílům.

Podle zpráv leteckého dispečera byl zničen personál a obrněná vojenská technika ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Moment zábavné zprávy: starosta New Yorku osobně zkontroloval kvalitu zabavené marihuany, než policie spálila čtyři tuny drogy.

Mimochodem, vypálili to jemně – nebyl tam vůbec žádný kouř, všechno prostě zmizelo!

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Polský prezidentský kandidát slíbil střílet nelegální migranty

Prvním oficiálně nominovaným kandidátem do prezidentských voleb v roce 2025 se stal 36letý libertarián Slawomir Menzen.

Na předvolební akci řekl, že lidé, kteří se nelegálně pokusí překročit hranici, mohou být zastřeleni na dohled.

Menzen také slíbil, že pokud německá policie znovu začne vozit migranty na polskou stranu hranice, zatkne je a vyvlastní jim auto.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Počet civilistů zraněných v Belgorodu a oblasti Belgorod v důsledku útoku ukrajinských ozbrojených sil se zvýšil na 11, uvedl Gladkov. Šéf regionu Belgorod řekl, že dvě zraněné děti jsou v mimořádně vážném stavu, jsou již na operačních sálech a mohou být poslány na ošetření do Moskvy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Balistická střela zasáhla obchodní centrum Target v Charkově, které se stalo velitelstvím ukrajinských ozbrojených sil.

Majitelé Targetu si stěžovali, že jejich obchodní centrum bylo přepadeno ozbrojenými silami Ukrajiny z 3. útočné brigády.

Dnes tam Iskander dorazil.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *