, ,

01.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

01.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌1. července 2024: CELÉ LIDSTVO OČEKÁVÁ SKOK VE VĚDOMÍ, KTERÝ JEŠTĚ NIKDY NENASTAL.

 

Říká se, že se tak stane v roce 2024. Někteří jmenují měsíc červenec, do kterého dnes počínaje vstupujeme.

V každém případě je jisté a nutné, že mnoho lidí musí být doslova zasaženo bleskem, aby unikli současnému stavu vědomí. V současné situaci další rozvoj, postup není možný, na tom se myslím shodneme všichni. MUSÍ se celosvětově stát něco, co lidi opravdu probudí, a tato událost se blíží k nám. Nejsem si jistý, kdy se to stane, ale určitě se to stane.

Neexistuje žádný jiný způsob, jak se z této situace dostat, když se každý den dívám na lidi tam venku.

Světlo doslova zajistí, že dojde ke kolektivnímu nárůstu vědomí. Záblesk slunečního svitu přepne na lidstvo. Rčení „Z temnoty do světla“ není jen metafora, ale skutečná událost, která narůstá díky rostoucí aktivitě slunce. Musí nás doslova osvítit světlo.

https://t.me/Q_Faktor_Germany

 

 

📌1. července 2024: 5:53, in.Novinky.cz, Martin Vlk: ALBÍNY V ZAMBII NEPOVAŽUJÍ ZA LIDI A RITUÁLNĚ JE VRAŽDÍ, ŘÍKÁ ANTROPOLOŽKA MILDNEROVÁ:

 

Kulturní antropoložka Kateřina Mildnerová z Univerzity Palackého v Olomouci se po tématu namibijských Čechů, které bylo na základě její knihy i zfilmováno, chopila dalšího neotřelého projektu. Tentokrát se zaměřila na problematiku albínů v Africe, kteří jsou především v Zambii, kam se vydala spolu s fotoreportérem Antoniem Cossou, unášeni, mrzačeni a rituálně vražděni. Jejich společný projekt s názvem Born different si klade za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o těchto hrůzných činech a tamním lidem s albinismem pomoci.

 

PROČ JSTE SI JAKO TÉMA VAŠEHO PROJEKTU VYBRALA PRÁVĚ ALBINISMUS?

 

Mám ráda neotřelá, nezpracovaná, sociálně citlivá a emočně silná témata, která rezonují s mým zaměřením angažované antropoložky. Nechci se uzavírat do akademické bubliny, ale oslovovat širší veřejnost, zvyšovat povědomí o rituálních vraždách a porušování práv albínů v Africe, kterému není dle mého názoru věnována adekvátní pozornost. Tito lidé v životě nepředstavitelně trpí, žijí v každodenním strachu o svůj život, což je zbytečnou daní za to, že se narodili „jiní“. Jejich příběhy jsou velmi silné a inspirující zároveň.

 

MŮŽETE PROJEKT BORN DIFFERENT V KRÁTKOSTI PŘEDSTAVIT?

 

Jde o projekt, který vznikl pod záštitou Univerzity Palackého v Olomouci a na němž pracuji společně s mosambickým fotoreportérem Antoniem Cossou. Hlavním cílem projektu je zvýšit povědomí veřejnosti o nespravedlnosti, diskriminaci a porušování práv lidí s albinismem v Africe, zejména pak v Zambii, kde dochází každoročně k jejich rituálním vraždám, únosům a mrzačení. Usilujeme také o zlepšení jejich extrémně obtížných životních podmínek prostřednictvím veřejné charitativní sbírky.

 

JAKOU MÁ PROJEKT FORMU?

 

Je založen na tvůrčím propojení kulturní antropologie a fotografie, přichází s unikátní putovní fotografickou výstavou, přednáškovým cyklem a charitativní sbírkou na pomoc albínům v Zambii. V letošním roce proběhly tři velmi úspěšné akce – první fotografická výstava Born different v Galerii sociální fotografie Olomouc, další v prestižním muzeu Colegium Maius v centru polského Krakova a poslední výstava s přednáškou proběhla v hlavním městě Zambie Lusace za účasti velvyslanců, diplomatů a médií. Akci organizovalo Velvyslanectví České republiky v Lusace spolu s Francouzskou aliancí.

 

JAK ALBINISMUS VZNIKÁ?

 

Albinismus je dědičná genetická vada, kdy se v lidském organismu nevytváří melanin, přírodní tmavý pigment (barvivo) v kůži, ve vlasech a v rohovce oka. To ovlivňuje nejen vzhled, tedy barvu kůže a vlasů, ale také zrak. Tato vrozená porucha vede k trvalým následkům, mezi nejčastější zdravotní potíže patří světloplachost či porucha trojrozměrného vidění. Albíni mají extrémně nízkou odolnost kůže vůči ultrafialovému záření. Ti v Africe, kteří jsou vystavování každý den intenzivním slunečním paprskům, často trpí rakovinou kůže a dožívají se podstatně nižšího věku než zbytek populace (cca 40 let).

 

TUŠÍTE, KOLIK LIDÍ S ALBINISMEM V AFRICE, PŘÍPADNĚ NA CELÉM SVĚTĚ ŽIJE?

 

Albinismus se vyskytuje po celém světě, ale podíl lidí postižených albinismem se v daných populacích liší v závislosti na regionech. V Africe je výskyt albinismu vyšší než v jiných částech světa, pohybuje se v rozmezí 1 : 4000 – 7000 obyvatel. Statistické přehledy však nejsou úplné, data pocházejí pouze z 26 zemí světa.

 

👉 Zatímco v Zambii jsou lidé s albinismem stigmatizováni, diskriminováni, unášeni a rituálně vražděni, v Beninu jsou považováni za posvátné.

 

JE NĚJAKÁ ZEMĚ, KDE JE ALBÍNŮ VÝRAZNĚ VÍCE NEŽ V JINÝCH ZEMÍCH SVĚTA? EXISTUJE PŘÍPADNĚ NĚJAKÉ VYSVĚTLENÍ?

 

Největší procento zastoupení albínů v celkové populaci je v Tanzanii (1 : 2673). Vědci to vysvětlují šířením genetické mutace, tzv. founding efektem (zakládajícím efektem), kdy genetická mutace se nejprve šíří ve víceméně izolované komunitě, je předávána z rodičů na děti a potažmo dále mezi členy téže komunity, což vede ke ztrátě genetické variability. Zvýšený výskyt albinismu v některých zemích tak může být důsledkem tohoto founding efektu, kdy albinismem zasažené malé komunity dále expandují v komunity větší.

 

PRO SVÉ VÝJEZDY JSTE SI VYBRALA ZAMBII A BENIN. PROČ PRÁVĚ TYHLE ZEMĚ?

 

Zambii, protože tuto zemi důvěrně znám. V minulosti jsem zde strávila několik měsíců na terénním výzkumu čarodějnictví, magie a dalších témat. Kultura a jazyk lidí této země jsou mi blízké, navíc je to poměrně bezpečné prostředí, Zambijci jsou přátelští a pohostinní lidé. Sociálními tématy spojenými se životem s albinismem se v Zambii nikdo předtím nezabýval, což bylo pro mě výzvou.

 

A PROČ BENIN?

 

Protože zde je přístup k albínům diametrálně odlišný, zajímalo mě právě srovnání různých sociálních přístupů k albinismu v těchto dvou zemích. Zatímco v Zambii jsou lidé s albinismem stigmatizováni, diskriminováni, unášeni a rituálně vražděni, v Beninu jsou považováni za posvátné a uctíváni v rámci tradičního náboženství vodun (vúdú). No a jelikož jsem již v minulosti v Beninu prováděla výzkum magie a vúdú, rozhodla jsem se toto pole rozšířit.

 

TO JSOU DIAMETRÁLNĚ ODLIŠNÉ PŘÍSTUPY. MŮŽETE TO ROZVÉST?

 

V Zambii chápou albíny jako nečisté osoby, lidé se jim vyhýbají ve veřejném prostoru, posmívají se jim na ulici, šikanují je ve školách, diskriminují na pracovním trhu, pronásledují a rituálně vraždí. Albíni v Zambii žijí dennodenně v izolaci a strachu o svůj vlastní život. V Zambii je hluboce zakořeněná kulturní pověra, že albíni nejsou lidské bytosti, ale duchové, kteří neumírají.

 

V Beninu jsou naopak albíni považováni za posvátné osoby, materializaci stvořitelského božstva Segbo na Zemi, jsou soustředěni v chrámech zasvěcených tomuto božstvu, a tudíž skrze zmíněné tradiční náboženství (vodun) sociálně integrováni.

 

ČÍM SI VYSVĚTLUJETE, ŽE JSOU ALBÍNI V RŮZNÝCH ZEMÍCH VNÍMÁNI ODLIŠNĚ?

 

Afrika je kontinentem neskutečné rozmanitosti kulturních a náboženských představ. Zambie se nachází v jižní části Afriky, kde převládají představy o tom, že narození albína v rodině je prokletím.

 

Benin se nachází téměř čtyři tisíce kilometrů od Zambie na západním pobřeží Afriky – zde se v historii etablovalo tradiční náboženství vodun, které bylo spojeno s královskými rody a přetrvalo i přes výraznou christianizaci a islamizaci regionu až do dnešních dob. Má jedno specifikum, a sice, že se snaží skrze rituál integrovat různé skupiny lidí, kteří mají co do činění z fyzickou anomálií. Jinými slovy, pokud se v populaci objevuje nějaká odchylka, tak je sakralizována v rámci náboženského kultu.

👉 Kromě albínů můžeme najít v Beninu také kult dvojčat (Ibedži/Hovi) nebo dětí, které zemřely po porodu (kult Abiku), případně dětí, které se rodí v královské genealogické linii s různými genetickými poruchami v důsledku posvátného incestu (kult Zomadonu) aj.

 

👉 Části těl albínů slouží k výrobě magických amuletů, které mají jejich majitelům zajistit bohatství, moc či prestiž.

Jiné kultury v těchto anomáliích spatřují hrozbu, a proto je fyzicky eliminují, stigmatizují apod. Pro mě jako kulturní antropoložku je naprosto fascinující zkoumat, jaké různé sociální přístupy k albinismu můžeme v Africe najít.

 

JAKÉ JSOU DŮVODY RITUÁLNÍCH VRAŽD ALBÍNŮ?

 

👉 Části jejich těl slouží k výrobě magických amuletů, které mají jejich majitelům zajistit bohatství, moc či prestiž.

👉 Zatímco tyto vraždy jsou nejčastěji páchány rodinnými příslušníky obětí ještě na území Zambie, části těl jsou pašovány prostřednictvím sítě organizovaného zločinu do sousedních států – Malawi, Tanzanie a Mosambiku.

 

👉 K největšímu počtu rituálních vražd albínů přitom dochází v příhraniční Východní provincii, nejchudším regionu Zambie. Oběti útoků, pakliže se jim podaří vyváznout, žijí i nadále v permanentním strachu o život, neboť pachatelé nebývají v drtivé většině případů nijak trestně stíháni.

👉 Děti po útoku bývají umístěny do státních sirotčinců, kde sice získají dočasnou ochranu, na druhou stranu jsou ale vytrženy z přirozeného prostředí rodiny, protože musejí přerušit kontakt s rodiči a sourozenci.

 

EXISTUJE VYSVĚTLENÍ, PROČ JSOU KONČETINY A VLASY ALBÍNŮ POVAŽOVÁNY V URČITÝCH KRUZÍCH ZA ZDROJ BOHATSTVÍ, MOCI A PRESTIŽE?

 

Existuje pouze vysvětlení, které je založené na víře a přesvědčení – kulturním mýtu, který se předává z generace na generaci po stovky let. Lidé v jižním regionu Afriky věří, že části těl albínů, zvláště pak kosti, v sobě koncentrují spirituální sílu, moc, která dokáže přinést úspěch a bohatství.

👉 Existují teorie, které spojují symboliku albínů se symbolickým kapitálem „bílého muže“, tj. kolonizátora, který si v minulosti Afričany podmanil svou politickou mocí a penězi.

👉 Koneckonců synonyma pro označení albína v Zambii jsou „peníze“ (ndalama) nebo „běloch“ (muzungu).

 

JAK PROTI TOMU BOJOVAT?

 

To je velmi těžká otázka. Ukazuje se, že ani šířením vzdělanosti a osvěty o tom, co albinismus skutečně je, není lehké tuto kulturní představu z myslí lidí vykořenit.

👉 Zadavatelé zločinu jsou často vzdělaní, bohatí a mocní lidé, kteří tomu také věří, jinak by neplatili miliony korun za části těl albínů.

 

👉 Podle mě je důležité k šíření medicínské znalosti o albinismu přidat také komunitní práci, pracovat s těmi lidmi a rodinami ve vesnicích, ukazovat jim na názorných příkladech, že jejich představa je založená na mylných předpokladech.

 

👉 Rodinní příslušníci často vystupují v roli kompliců, dohazovačů nebo nájemných vrahů. 👉 Nechají se zlákat vysokým, rychlým a snadným výdělkem.

👉 Lidé se často shromažďují u hrobu při pohřbech albínů, aby se přesvědčili, jestli tělo nebožtíka zmizí.

👉 Přitom se velmi často stává, že je hrob po pohřbu znesvěcen, ostatky exhumovány a odcizeny.

👉 To potom potvrzuje utkvělou kulturní představu, že albíni nejsou lidé, ale duchové, kteří zmizí.

 

👉 Kromě komunitní práce a šíření osvěty je dle mého názoru potřeba také účinný politický nástroj, který by zajistil, v legislativní podobě, ochranu práv albínů, nastavil systémové mechanismy, které zabrání jejich diskriminaci na trhu práce, ve školách apod. Důležitá je také spolupráce a posílení policejních a vyšetřovacích složek a zefektivnění exekutivy. Jinými slovy zajištění toho, že vyšetřování rituálních vražd bude dotaženo do konce a viníci potrestáni odnětím svobody. Potom si každý další tyto zločiny rozmyslí.

 

JAKÉ STRATEGIE LIDÉ S ALBINISMEM VOLÍ, ABY SE ZMÍNĚNÝM PROBLÉMŮM VYHNULI?

 

Příliš mnoho možností nemají, jejich osud je již od narození v rukou těch druhých a oni si to uvědomují. Mají často velmi nízké sebevědomí, a proto je jakákoliv aktivita, která je vnitřně posílí a sociálně integruje, silně žádoucí. Řada z nich se obrací na místní neziskové organizace, které se jim snaží – avšak často málo efektivním a někdy navíc i nevybíravým kořistnickým způsobem – pomoc nabízet.

 

👉 Jejich strategie je jednoznačně separační, matky své děti s albinismem od malička sociálně izolují, ukrývají je ve svých domovech před okolím, snaží se je co nejvíc ochránit před nástrahami vnějšího světa. Jejich přehnaná snaha dítě ochránit je však někdy kontraproduktivní a ve výsledku vede k ještě větší uzavřenosti a zranitelnosti těchto dětí. Ve Východní provincii například odmítají matky posílat své děti do škol ze strachu před únosem. Zde je nutno podotknout, že tento strach je oprávněný, protože všechny rodiny, s nimiž jsme měli možnost hovořit, pokus o únos svých dětí na vlastní kůži zažily.

 

ZMÍNILA JSTE, ŽE JSOU U VRAŽD MNOHDY ZAINTERESOVÁNI RODINNÍ PŘÍSLUŠNÍCI. PROČ TOMU TAK JE?

 

Rodinní příslušníci často vystupují v roli kompliců, dohazovačů nebo nájemných vrahů. Nechají se zlákat vysokým, rychlým a snadným výdělkem. V chudinském venkovském prostředí, kde jsou rituální vraždy albínů víceméně ostatními tolerovány a policií minimálně vyšetřovány, podhoubí zločinu bují.

 

Začali na mě pokřikovat dangaleza, dangaleza (albínka)! Pak obestoupili naše auto s řidičem a začali s ním vyjednávat, nabízet mu peníze, když mě prodá.

Jsou v Africe země, kde mají k albínům zcela neutrální vztah?

 

Pokud je mi známo, tak všude v subsaharské Africe jsou albíni kvůli své jinakosti ostatními nějakým způsobem odmítáni či využíváni. Existují však země, které se s tímto snaží bojovat a jejich práva posilovat. V mnoha státech Afriky fungují exemplární příklady úspěšných albínů, kteří vstoupili do politiky, nebo jsou nadanými a obdivovanými umělci, či se sami angažují v boji za práva svých soukmenovců – příkladem nám může být malijský zpěvák Salif Keita nebo úspěšný keňský politik Isaac Mwaura.

 

ZPĚT K VAŠEMU PROJEKTU. JAK PROBÍHALY PRÁCE V TERÉNU?

 

Terénní výzkum v Zambii a Beninu byl oproti ostatním výzkumům, které jsem v minulosti realizovala, mimořádně náročný, a to jak z hlediska bezpečnosti, tak psychické odolnosti výzkumníka. Vyslechnout a poté sepsat příběhy těch, kteří rituální útok přežili, stejně jako těch, kteří dnes a denně nepředstavitelně trpí, vyžaduje velkou empatii a není lehké tyto informace strávit. Mým hnacím motorem je vidina toho, že mohu svou prací něco změnit, pomoci jim zlepšit jejich životní situaci – ať už formou materiální pomoci, či zvyšováním povědomí a šířením znalosti o tom, co se v Zambii děje.

 

PODĚLÍTE SE S NĚJAKÝM SILNÝM MOMENTEM Z VAŠICH CEST?

 

Těch silných momentů bylo několik. Jeden z nejděsivějších byl, když jsme zastavili autem u cesty ve Východní provincii poblíž města Katete, které je hotspotem rituálních útoků na albíny. Vydala jsem se pár metrů směrem do buše vykonat potřebu, když se tu odkudsi vynořila skupinka místních mladíků a začali na mě pokřikovat dangaleza, dangaleza (albínka)! Pak obestoupili naše auto s řidičem a začali s ním vyjednávat, nabízet mu peníze, když mě prodá. Nedokázali pochopit, že nejsem albínka, ale běloška. Evropani do těchto končin vůbec nezavítají, jsou tam velmi špatné cesty, velká chudoba a žádné turistické přírodní lákadlo.

 

PROJEKT MÁ DOBROVOLNICKÝ CHARAKTER A JE ZAMĚŘENÝ NA POMOC ALBÍNŮM. JAKÝ DRUH POMOCI NABÍZÍ?

 

Sbírka je zaměřena na nákup přímé materiální pomoci pro ty nejzranitelnější rodiny žijící pod hranicí extrémní chudoby ve Východní provincii Zambie (matky samoživitelky, děti, oběti rituálních útoků). Naše pomoc cílí na tři hlavní oblasti: bezpečnost – zajištění ochrany obydlí, bezpečnostní zámky na dveře, mříže do oken a oplocení, dále zdraví, tedy prevence rakoviny kůže a očí – dodávka opalovacích krémů s faktorem 50+, slunečních brýlí, pokrývek hlavy. A podpora vzdělávání, tedy zajištění základních školních pomůcek, jako jsou sešity, psací potřeby, uniformy a dioptrické brýle.

 

Z financí, které se nám podařilo zatím vybrat, jsme dovezli a distribuovali první zásilku materiální pomoci v podobě opalovacích krémů, pokrývek hlavy, školních pomůcek. Vycestovali jsme do Východní provincie Zambie, kde jsme nakoupili materiál na zabezpečení domovů těch, kteří byli v minulosti opakovaně napadeni. Nakoupili jsme cement na stavbu zděného obydlí, zámky na dveře, mříže do oken a oplocení. Byli nám neskutečně vděčni, protože bezpečnost je pro ně na prvním místě.

 

Součástí projektu Born different je výstava fotoreportéra mosambického původu Antonia Cossy. Jaký má úspěch a jak se doplňuje s přednáškami?

 

Putovní fotografická výstava zaznamenala úspěch u nás i v zahraničí. Tematizuje vnitřní svět albínů – dětí, matek a přeživších rituálních útoků – uprostřed tíživé každodenní reality, zprostředkovává jejich zkušenost se sociální stigmatizací, diskriminací, pocitem osamělosti a všudypřítomným strachem ze smrti. Výstava zároveň nabízí únik z této bolestné reality prostřednictvím uměleckých portrétů, které dodávají jednotlivcům upíranou důstojnost, vnitřní sílu a odhodlání bojovat proti nespravedlnosti v jejich životě.

 

Fotografie obětí rituálních útoků, nejčastěji dětí bez rukou, veřejnost šokují, dojímají k slzám. Lidé se zajímají o jejich příběhy, pociťují soucit, solidaritu a sounáležitost, chtějí se dozvědět více. Proto výstavu doplňujeme o komentované prohlídky, doprovodné přednášky, diskuze a informační panely. Tento projekt se snaží proti bezpráví páchaném na albínech bojovat veřejnou osvětou, informacemi i emocemi – našimi zbraněmi jsou pero a objektiv fotoaparátu. V tomto spojení je velká síla, která má jasný směr – situaci změnit a těmto lidem pomoci.

 

VÝSTUPEM CELÉHO PROJEKTU BUDE VAŠE KNIHA. CO BUDE OBSAHOVAT?

 

V knize s názvem Born different budou silné a dramatické příběhy z perspektivy dětí, matek, přeživších rituálních útoků, pozůstalých a také obětí sexuálního a rituálního zneužívání. Kniha by měla vyjít dvojjazyčně u nakladatelství Positif do konce roku. Podstatnou část knihy budou tvořit profesionální fotografie Antonia Cossy, který se mnou na projektu spolupracuje.

 

V MINULOSTI JSTE SE VĚNOVALA TÉMATU TZV. NAMIBIJSKÝCH ČECHŮ. ZHRUBA PŘED ROKEM SE USKUTEČNILO SETKÁNÍ SE ZMOCNĚNKYNÍ VLÁDY PRO LIDSKÁ PRÁVA KLÁROU ŠIMÁČKOVOU LAURENČÍKOVOU, KTERÁ SDĚLILA, ŽE CHCE DO KONCE ROKU 2023 ČESKÉ VLÁDĚ PŘEDLOŽIT KONKRÉTNÍ PROGRAM, KTERÝ BY MĚL PŘISPĚT K OBNOVENÍ VAZEB NAMIBIJSKÝCH ČECHŮ S ČESKEM. JAK SE SITUACE VYVÍJÍ?

 

Paní zmocněnkyně se opravdu snažila namibijským Čechům pomoci. Jednala v jejich zájmu opakovaně se zástupci ministerstva zahraničí a ministerstva vnitra, bohužel se dosud nepodařilo věc dotáhnout k nějakým kompenzacím či konkrétní pomoci.

 

Každopádně stále doufám, že se situace změní a podpora pro namibijské Čechy se u nás najde. Spolek na podporu namibijských Čechů udělal maximum pro to, aby finanční sbírku, do které přispěli čeští občané, efektivně využil. Z financí jsme zakoupili řadu potravinových voucherů a také léky pro ty, kteří žijí na hranici chudoby, podpořili jsme příjezd jedné z nich – Penny Yambeko Daniel do České republiky, nyní zde spokojeně žije a pracuje.

 

https://www.novinky.cz/clanek/lifestyle-albiny-v-zambii-nepovazuji-za-lidi-a-ritualne-je-vrazdi-rika-antropolozka-mildnerova-40477920#dop_ab_variant=1264130&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

 

📌1. července 2024: KDE MAJÍ USA VOJENSKÉ ZÁKLADNY V EVROPĚ: https://t.me/absurdnisvet/75507

 

 

 

📌1. července 2024: 🇷🇺 PROHLÁŠENÍ O STAHOVÁNÍ UKRAJINSKÝCH VOJSK K BĚLORUSKÝM HRANICÍM VYVOLÁVAJÍ ZNEPOKOJENÍ I V MOSKVĚ, UVEDL PESKOV.

🔹RF je otevřena jakémukoli dialogu o Ukrajině, ale při dosažení svých cílů.

🔹Případné rozmístění raket středního a kratšího doletu v Rusku nelze detailně oznámit, jde o citlivé téma.

🔹Pravicové vedení ve francouzských volbách potvrdilo trendy, na které se v Evropě upozorňovalo již dříve.

🔹Putin se dnes bude připravovat na nadcházející summit ŠOS v Astaně.

https://t.me/to_je_nas_svet/27486

 

 

📌1. července 2024: 🤡 STOLTENBERG OBVINIL ČÍNU Z PODNĚCOVÁNÍ VÁLKY V EVROPĚ.

„Čína podněcuje největší konflikt v Evropě od druhé světové války,“ řekl generální tajemník NATO.

Podle Stoltenberga Čína údajně podporuje Rusko ve výrobě bezpilotních letounů a raket a dodává mu technologie a elektroniku. V této souvislosti generální tajemník NATO uvedl, že Aliance musí posílit partnerství s Japonskem, Jižní Koreou, Austrálií a Novým Zélandem, aby vyvinula tlak na Peking.

https://t.me/to_je_nas_svet/27487

 

 

📌1. července 2024: EVROPSKÁ UNIE VYTVÁŘÍ HYSTERICKÉ PROSTŘEDÍ.

Pravdou je, že i politici tvářící se jako kritici EU hovoří o Ruské federaci jako o agresorovi. Někteří potichu (Orbán), jiní hlasitěji (Babiš, Fico).

Ale těch odvážných, kteří by vystoupili veřejně a dokázali by skutečně realisticky analyzovat situaci a historickou posloupnost a oprávněné důvody ruské speciální vojenské operace, je naprosté minimum. Bohužel, vzpomeňte si, kdo u nás z parlamentních i neparlamentních stran nazval tuto vojenskou akci Moskvy jako oprávněnou obranu rusky hovořících a kyjevským režimem terorizovaných občanů Východní Ukrajiny?

Kdo nazval Minské dohody jako porušené Ukrajinou i Západem a Majdan uznal za akci americké CIA? Reálný popis najdete většinou u se státem nic nemajících analytiků, u paralelních médií. Nejsme idealisté, Ruská federace je z pohledu mnohých specifická, nicméně prošla vývojem a se Sovětským svazem z dob Brežněva má málo společného.

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/kdyz-se-tlaci-na-pilu/

 

 

📌1. července 2024: ⚡️ „MACRON UŽ SKONČIL. MŮŽE NĚKDO ZASTAVIT LE PENOVOU?“

Tak zní titulek článku na serveru Politico po vítězství Národního shromáždění v prvním kole francouzských parlamentních voleb.

Pokud strana Marine Le Penové zvítězí 7. července ve druhém kole, budou zemi částečně vládnout politici, „kteří si udělali jméno na základě sympatií k Vladimiru Putinovi, slibů rozbít Evropskou unii, vést válku proti migraci a vystoupit z NATO,“ uvedl list.

https://t.me/to_je_nas_svet/27489

 

 

📌1. července 2024, 13:30, eRaport, Lukáš Krupa: ĎALŠIE ŠUMY OKOLO STAVU ROBERTA FICA.

 

Minister Raši prezradil možný dátum návratu premiéra:

 

Vládny kabinet bude mať ešte dve zasadnutia pred letnou prestávkou. Najbližšie vládne rokovanie bude v stredu (3. 7.) v Zákamennom v okrese Námestovo, nasledovať bude ďalšie zasadanie 10. júla. Letná prestávka v rokovaniach by mala trvať tri alebo štyri týždne. Potvrdil to v pondelok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD).

 

Príde aj Robert Fico?

Je pritom podľa neho možné, že sa na júlovom vládnom zasadaní po májovom atentáte už objaví premiér Robert Fico (Smer-SD). „Veríme, že ešte do posledného rokovania, teda do prestávky, sa pán predseda vlády ukáže. Nemáme túto informáciu potvrdenú, ale veríme, že sa tak stane,“ povedal Raši pre TASR.

 

Rokovanie na Orave:

V Zákamennom sa bude vláda zaoberať aj podporou regiónu Oravy. „Tie rokovania budú mať dva rozmery, prvý bude lokálny, to znamená, budú sa podporovať projekty na základe žiadosti miest a obcí v daných okresoch, a potom to budú aj rozhodnutia k veľkým infraštruktúrnym projektom,“ povedal minister.

 

https://ereport.sk/dalsie-sumy-okolo-stavu-roberta-fica-minister-rasi-prezradil-mozny-datum-navratu-premiera/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO BOMBARDUJE UKRAJINSKÝ „NEW YORK“ BOMBAMI FAB-3000; VELKÝ ÚTOK V DOBĚ ESKALACE BOJŮ NA DONBASU.

 

https://youtu.be/B-HbMlxJhx8?si=i358yhxI4R9lSNwp

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: CHYSTÁ SE VELKÝ ÚTOK NA AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY? BYL VYHLÁŠEN VYSOKÝ STUPEŇ POHOTOVOSTI NA AMERICKÝCH VOJENSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PO CELÉ EVROPĚ… ZÁKLADY VOJENSKÉHO STÁTU UVEDENY DO VYSOKÉ POHOTOVOSTI. POTENCIONÁLNÍ TERORISTICKÁ HROZBA PROTI AMERICKÝM ZÁKLADNÁM V EVROPĚ

 

https://youtu.be/ErOTZakEDKs?si=_fxIJbx0-6W0RU4J

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PREMIÉR PRO-PUTINOVSKÉ ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO MAĎARSKA SE ZLOBÍ NA EU A UKRAJINU; ŘÍKÁ, ŽE „PŘEDSTAVITELÉ EVROPSKÉ UNIE TLAČÍ NA VÁLKU S RUSKEM“

 

https://youtu.be/AFwGqvOaWAo?si=by9GDnqu-DRxkfPt

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAEL SE OTŘÁSÁ V DOBĚ, KDY NEJVĚTŠÍ RAKETOVÁ PALBA ZASÁHLA JIŽNÍ MĚSTA; 20 ÚTOKŮ JEDEN ZA DRUHÝM BĚHEM MINUT

 

https://youtu.be/KhtCR_oliT4?si=Kj4lvq7PhNljUdQt

 

 

 

📌1. července 2024: ⚡️ KATASTROFÁLNÍ NEDOSTATEK MASA PRO DĚLA:

Ukrajina potřebuje do konce roku zmobilizovat 200 000 mužů, aby pokryla ztráty a vytvořila nové brigády – Die Welt

▪️Každé 3 měsíce je potřeba naverbovat minimálně 50 000 vojáků, píše se v publikaci.

▪️Kyjevu zoufale chybí potrava pro děla, a tak padlo rozhodnutí poslat na frontu také zajatce (na rozdíl od Ruska, kde odsouzení dostávají dobrovolnou možnost odčinit svou vinu před svou vlastí).

https://t.me/to_je_nas_svet/27492

 

 

📌1. července 2024, život v česku.cz, JIŘÍ OVČÁČEK: UKRAJINA TAKÉ CHCE ŽÍT NONSTOP, MICHALE DAVIDE.

 

((Smršť krmné směsi pro ovce od ovčáčka, pasáčka.))

 

Bez vojenské pomoci totiž Putin zvítězí a lidé stejně nepřestanou umírat:

 

Komentář Jiřího Ovčáčka: Mír na Ukrajině chce každý normálně myslící člověk. O míru hovoří český prezident Petr Pavel 😂, ministryně obrany Jana Černochová 😂, jak opakovaně uvedla pro ŽivotvČesku.cz, i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 😂.

Mír ale musí být důstojný, nesmí být porobou a otroctvím. Proto není v rozporu, že se Ukrajina srdnatě 😂 vojensky brání a její přátelé pomáhají dodávkami zbraní 👹. Do této vysoké politiky se nyní zamotal i hitmaker a hudební ikona několika generací Michal David 👍.

 

Odmítá dodávat Ukrajině zbraně 👍. Na první dobrou to zní moc hezky, ale reálně by to znamenalo pád Ukrajiny do krutého ruského jha. »Chcimír 👍« prostě není to samé jako »chci mír«. To první je naivita, to druhé značí zachování důstojnosti 😂. ((Kdepak byla do teď Vaše důstojnost, důstojný pane pasáčku ovcí???))

 

Válka je zlá a příčetný člověk se z ní neraduje. Pokud je ale suverénní stát napaden svým mocnějším sousedem, je věcí lidskosti a cti oběti agrese pomáhat. A ač je to tíživé rozhodování, poskytovat i zbraňové systémy. ((To se to nějak začínají převlékat kabátky!!!))

 

Ukrajina trpí už třetím rokem. Je nutné zdůraznit, že bez pomoci přátel 😂 ((A našich peněz, ne těch ze zhora, kteří by měli jít příkladem!!!)) by už nyní prostě neexistovala nebo by byla na velké části území okupována. Rusko by si mnulo ruce a chystalo se na další expanzi na Západ 🙈. Měla by mnoho variací –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ od vojenské po politickou, kdy by se v Evropě objevovaly vlády nakloněné Kremlu 🙈. ((No to jsou moudra!!! Do teď z vašich hadích jazyků byla jenom válka, vyzbrojování a slovo mír vám zamrznul na něm!!!))

 

Mír chtějí Ukrajinci i Češi. „Chceme mír,“ řekl na konci června ukrajinský prezident 🐔 Volodymyr Zelenskyj 😂. „Vidíte, i on,“ pomyslně začínají tleskat čeští »chcimíři«, o nichž redakce ŽivotvČesku.cz psala v předchozím článku. Hluboký omyl. Ukrajinský lídr 👹 totiž hovoří o důstojném míru 😂, který nebude výhrou ruského agresora, který v únoru 2022 zcela bezprecedentně napadl »jeho« zemi a postaral se o to, že na frontě i mimo ni zemřely desítky tisíc lidí. Mnohdy neprosto odporným a brutálním způsobem.

((Minské dohody se nedodrželi a USA financovala 2024 zvržení demokraticky zvoleného prezidenta, začal vražedný Majdan a nacistické Banděrovci zabíjeli a mučili vlastní lid, včetně dětí!!! Putin už se nedokázal na tu křivdu, a ne mírové zlo páchané na Slovanech koukat a začal si bránit své hranice, svůj lid!!! Z jeho logického pohledu je to obraní válka!!!))

 

Zelenskyj nehovoří o kapitulaci, poddanství a shrbeném hřbetu 😂. ((Nesmí, měl to zakázáno!!!)) Proto je nadále nutné ukrajinské ozbrojené síly podporovat ((do války)), neklesat v kolenou a nepodléhat svůdným vidinám a sladkým slovíčkům 😂. A především se poučit z minulosti ((No to vidíme, jak jste se poučili z I. i II. světové války!!! Rusko nikdy nikdo neporazil a ani neporazí!!! Je potřeba si to hluboko zapat do hlavy, pokud tam ještě vůbec je nějaký obsah!!!)) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ třeba si připomenout »akt appeasementu« v kontextu Mnichovské dohody, jejímž cílem bylo zabránit válce. Místo toho však došlo na povzbuzení krvavého apetitu Hitlera. ((Který uznává zeleniny režim!!!))

 

Hitmaker Michal David, jistě veden neblahým pocitem z války, ovšem podlehl mlhavým obzorům a vyslovil v pořadu Hráči na Blesk.cz větu, která zastánce Ukrajiny rozhorlila. „Ale pomáhat tím, že tam budeme posílat zbraně, vlastně de facto pomáhat tomu, aby se zabíjeli další lidi, tak s tím já nesouhlasím teda 👍,“ prohlásil autor nesmrtelných písní 👍. Však se také dočkal velmi ostré reakce od uskupení »Dárek pro Putina«, které Ukrajině dlouhodobě pomáhá 👹.

„Do galerie zabedněných, kteří by brutálně napadené a bránící se Ukrajině neposílali zbraně (protože zabíjejí lidi), vstupuje nepřekvapivě Michal David 👍. Pomáhal by prý humanitárně 👍. Posílal by kytky na hrob všem těm civilistům, které každý den zabíjejí russácké rakety?“ poznamenali na síti X lidé z uskupení »Dárek pro Putina«. Jistě slova ostrá jako břitva, ale v drsné době se i mluva rozhodně nezakulacuje 👹.

 

Co vlastně dodat? Pomozme si odkazem na hit Nonstop, který je jakousi markou Michala Davida. Lidé na Ukrajině by také rádi, jako my, Češi, žili nonstop, v radosti z každého dne –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ v míru. ((No jasně. Z našich peněz á měsíc, zadara bydlení, školství zdravotnictví, a jezdit na drahých autech!!! Chodit na naše manifestace dělat bordel, jakoby to byla jejich země!!! Ve městech chodí ožralí, nebo možná zfetovaní, hluční, po nich spošť bordelu a naši lidi aby se jich báli!!!)) Ničí je ale soldateska z Východu, nesmlouvavá, motivovaná, toužící po mstě 😂. Vojenskou pomocí Ukrajině přispíváme k tomu, aby země s krásnou kulturou, jazykem a v mnohém společnou historií nezemřela, aby její žití nonstop neskončilo. 🙈

 

https://zivotvcesku.cz/ukrajina-take-chce-zit-nonstop-michale-davide-bez-vojenske-pomoci-totiz-putin-zvitezi-a-lidi-stejne-neprestanou-umirat

 

 

📌1. července 2024: 15:33: ŽENA Z ODĚSY ZASTŘELILA KULOMETEM UKRAJINSKÉHO VÝSADKÁŘE:

 

V Oděse zastřelila 17letá dívka vojáka Ozbrojených sil Ukrajiny útočnou puškou Kalašnikov. Střelci hrozí až pět let vězení.

Podle ukrajinských médií dvě dívky a dva kluci pili alkohol v pronajatém bytě.

 

V určitém okamžiku jedna z dívek vzala do rukou zbraň, aby se podívala, ale omylem vystřelila, v důsledku čehož byl zabit 23letý ukrajinský výsadkář.

 

Orgány činné v trestním řízení již dívku zadržely a obvinily z usmrcení z nedbalosti. Hrozí jí až pět let vězení.

 

https://www.vesti.ru/article/4025278

 

 

📌1. července 2024, 14:33, TIŠKOVEC O SCHOPNOSTECH METEOROLOGICKÝCH ZBRANÍ: „TÉMA JE VELMI UZAVŘENÉ„:

 

Meteorolog a televizní moderátor Jevgenij Tiškovec v novém čísle pořadu „Život a osud“ na televizním kanálu „Rusko“ hovoří s televizním moderátorem Borisem Korčevnikovem o vojenské meteorologii. Specialisté po celém světě používají technologie k řízení atmosférických procesů.

 

Přední specialista meteorologického centra PHOBOS vypráví v pořadu „Život a osud“, jak Američané kdysi utratili pět milionů dolarů, aby dohnali mraky tím, že je vystavili reagenciím. To umožnilo armádě vyprovokovat osminásobný nárůst tropických srážek ve Vietnamu. Podle meteorologa se klimatické zbraně skutečně používají.

 

„Téma je velmi uzavřené. Uvedu základní, nejjednodušší příklad použití meteorologických zbraní – rozptýlení mraků na Den vítězství, na Den města. Naše letectvo vzlétne, dojede na místo odběru, tam pomocí pyropatron rozptýlí činidla,“ vysvětluje expert.

 

Jevgenij Tiškovec vzpomíná, jak se v 90. letech lopatami naléval obyčejný cement, což vyvolalo srážky.

 

Používají se meteorologické zbraně v zóně speciální vojenské operace? Proč Tiškovec věří, že klima v Rusku je navrženo tak, aby zničilo nepřítele? Jak může počasí ovlivnit „chytré“ zbraně? O tom všem se dozvíte z nového vydání pořadu „Život a osud“ na televizním kanálu „Rusko“ a mediální platformě „Smotrim“.

 

https://www.vesti.ru/article/4025176

 

 

📌1. července 2024, 15:37, MINISTR VNITRA: POČET TRESTNÝCH ČINŮ SOUVISEJÍCÍCH S NELEGÁLNÍ MIGRACÍ SE ZDVOJNÁSOBIL:

 

Počet odhalených trestných činů souvisejících s organizováním nelegální migrace se v Rusku zdvojnásobil, uvedl šéf ministerstva vnitra Ruské federace Vladimir Kolokolcev na zasedání vládní komise pro prevenci trestných činů.

 

Ministr poznamenal, že některé trestné činy spáchané cizinci vyvolávají široké veřejné pobouření, a nakonec vyvolávají etnické napětí v zemi. Boj proti nelegální migraci je proto strategicky důležitým úkolem, který by měl být vyřešen společným úsilím různých resortů.

 

Kolokolcev již dříve uvedl, že Rusko vyvíjí opatření k posílení kontroly nad pracovními migranty přicházejícími do země.

 

https://www.vesti.ru/article/4025260

 

 

📌1. července 2024, 13:31: SKUPINA CENTRUM OSVOBODILA NOVOPOKROVSKOJE V DLR:

 

Jednotky ruské skupiny „Střed“ osvobodily osadu Novopokrovskoje v okrese Jasinovataja Doněcké lidové republiky.

Obec se nachází 32 kilometrů severozápadně od Doněcka.

 

Výrazně se zlepšilo taktické postavení ruských jednotek v tomto směru. Pět protiútoků útočných skupin pěti brigád Ozbrojených sil Ukrajiny bylo odraženo. Nepřítel přitom ztratil až 405 vojáků zabitých a raněných. Bylo sestřeleno americké bojové vozidlo pěchoty Bradley, zničen obrněný automobil MaxxPro americké výroby a zasažena byla 155mm americká houfnice M777 („Three Axes“), 152mm houfnice Msta-B a dvě 122mm houfnice D-30.

 

Kromě toho bylo zničeno sedm ukrajinských vojenských nákladních automobilů.

 

Ruské jednotky způsobily palebné škody na pozicích 109. brigády teritoriální obrany a také čtyř mechanizovaných a jedné brigády Jaeger Ozbrojených sil Ukrajiny u osad Novgorodskoje (New York), Progress, Sokol, Toretsk a Timofeevka v DLR. 30. června bojovníci oddílu „Veteráni“ skupiny „Střed“ použili 3 kilometry dlouhý tunel podél kanálu Severskij Doněc k obsazení klíčové nepřátelské pevnosti.

 

Za poslední den byla podle tiskové služby ruského ministerstva obrany od ozbrojených sil Ukrajiny znovu dobyta další důležitá vesnice – Stepovaya Novoselovka v Charkovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4025020

 

 

📌1. července 2024, 13:29: SKUPINA „ZÁPAD“ OSVOBODILA STEPOVA NOVOSELIVKA V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Jednotky ruské západní skupiny sil osvobodily Stepova Novoselivka v Charkovské oblasti v důsledku úspěšných akcí, uvádí se v denní zprávě Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Během dne skupina Zapad zaujala výhodnější linie a zasáhla formace 21., 44., 60., 66. mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) a 125. brigády územní obrany u Makejevky, Novovodiane, Něvského, Stelmachivky v LLR a Ternova v DLR.

 

Během dne vojáci skupiny zničili až 475 ukrajinských vojáků, obrněný transportér M113 americké výroby a 4 pickupy.

 

Kromě toho bylo během boje proti baterii zasaženo bojové vozidlo Grad MLRS, dvě americké houfnice M777, houfnice Msta-B, samohybná dělostřelecká lafeta Gvozdika, houfnice D-30 a pět ukrajinských polních muničních skladů.

 

https://www.vesti.ru/article/4025018

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣1. července 2024, 13:08, The Economist: UKRAJINA MŮŽE VYHLÁSIT BANKROT UŽ V SRPNU:

 

Ukrajina by mohla vyhlásit platební neschopnost již v srpnu, pokud se nedohodne s investory na restrukturalizaci dluhu, uvádí časopis The Economist.

 

VÁLKA SI VYBÍRÁ TĚŽKOU DAŇ na ukrajinské ekonomice, přičemž HDP země od roku 2022 klesl o 25 %. Výše dluhu přitom v červnu dosáhla 94 % HDP, poznamenává The Economist. Kyjev dostává podporu ze Západu, ale hlavně ve formě vojenské pomoci, nikoli skutečných peněz, takže KYJEV ČELÍ AKUTNÍMU NEDOSTATKU HOTOVOSTI.

 

Pozastavení splátek ukrajinského dluhu vyprší 1. srpna, ale je nepravděpodobné, že by se Kyjev dokázal dohodnout se soukromými investory na odepsání části dluhu.

 

Nejpravděpodobnějšími kroky jsou odložení plateb do roku 2027 nebo vyhlášení platební neschopnosti, což způsobí problémy při obnově země.

 

Ukrajinské ministerstvo financí 17. června uvedlo, že se nemůže dohodnout s držiteli ukrajinských eurobondů na restrukturalizaci dluhu. Ukrajinský dluh na dluhopisech činí 20 miliard dolarů.

 

The Wall Street Journal (WSJ) zase uvedl, že skupina zahraničních společností, která vlastní pětinu ukrajinských eurobondů, hodlá donutit Kyjev, aby v roce 2025 zaplatil úroky z dluhu výměnou za odepsání významné části dluhu. Věřitelé očekávají, že obdrží až 500 milionů dolarů na úrocích. Jinak bude muset Ukrajina vyhlásit platební neschopnost.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4025013

 

 

📌1. července 2024, 15:26: AMERICKÉ MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI VYZVALO BOEING, ABY SE PŘIZNAL K 2 HAVÁRIÍM LETADEL 737 MAX:

 

((Jak to z nich hezky, pomalu leze, jak z chlupaté dek!!!))

 

Americké ministerstvo spravedlnosti požaduje, aby Boeing přiznal vinu za úmyslné klamání vládních úřadů ohledně klíčových problémů letadel 737 MAX, které způsobily dvě letecké havárie, píše The Wall Street Journal (WSJ).

 

Boeing musí do konce týdne přiznat vinu, jinak bude čelit soudnímu sporu, poznamenává WSJ. Úřady nemají v úmyslu s Boeingem vyjednávat ani změkčit podmínky dohody před zahájením soudního řízení.     Podle podmínek amerického ministerstva spravedlnosti se společnost musí přiznat k podvádění americké vlády, najmout si konzultanta třetí strany, který bude sledovat, zda společnost dodržuje požadavky leteckých regulačních orgánů, a zaplatit pokutu ve výši 243 milionů dolarů.

 

V lednu 2021 Boeing přiznal, že dva bývalí zaměstnanci společnosti uvedli americký Federální úřad pro letectví (FAA) v omyl ohledně nehod letadel 737 MAX, načež společnost dostala zkušební dobu na nápravu porušení.

 

V květnu však úřady dohodu zrušily a prokuratura uvedla, že Boeing porušil podmínky dohody, čímž vytvořil podmínky pro obnovení trestního stíhání. Společnost tvrdí, že splnila požadavky dohody.

 

Pokud Boeing přizná vinu, bude to mít vážné právní důsledky, včetně ohrožení statusu společnosti jako dodavatele pro americkou vládu. Společnost má významné kontrakty s Pentagonem a NASA.

 

Lety letadel Boeing 737 MAX byly pozastaveny v březnu 2019 po dvou leteckých haváriích – v Indonésii a Etiopii. Na konci roku 2020 obnovila lety letadla 737 MAX.

 

Příbuzní obětí leteckých havárií jsou zklamáni podmínkami dohody mezi americkým ministerstvem spravedlnosti a Boeingem. Společnost by měla být pohnána k odpovědnosti za zabití, řekl právník Mark Lindqvist, který zastupuje 47 rodin, jejichž členové zahynuli při havárii indonéské letecké společnosti Lion Air v říjnu 2018.

 

Akcie Boeingu od začátku roku klesly o 30 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4025270

 

 

📌1. července 2024, 16:21: SOUD V MOSKVĚ ZÍSKAL ZPĚT 10 MILIARD RUBLŮ OD GOOGLU VE PROSPĚCH RUSKÉ DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI:

 

Na žádost Valerije Taljarovského (konkurzního správce společnosti Google LLC) získal moskevský arbitrážní soud zpět 10 miliard rublů od mateřské společnosti, americké společnosti Google International LLC.

 

Soud vyhověl Talyarovského nároku a prohlásil za nezákonné transakce týkající se převodu dividend ve výši 9,5 miliardy rublů na společnost Google International LLC ruskou společností Google LLC, jakož i převod daní z těchto dividend do rozpočtu ve výši 500 milionů rublů.

 

Soud získal finanční prostředky zpět od společnosti Google International LLC a rozhodl o jejich převodu do konkurzní podstaty společnosti Google LLC.

 

https://www.vesti.ru/article/4025364

 

 

📌1. července 2024, 15:54: POHRANIČNÍ SLUŽBA UKRAJINY POTVRDILA HROMADĚNÍ SIL U HRANIC S BĚLORUSKEM:

 

Ukrajina buduje další opevnění na hranicích s Běloruskem a posiluje seskupení vojsk, řekl během teletonu Andrij Demčenko, zástupce ukrajinské pohraniční služby.

 

Bělorusko podle něj představuje hrozbu pro Ukrajinu. 😂

 

Připomeňme, že 29. června ozbrojené síly Běloruska oznámily, že Ukrajina stahuje vojáky a vojenskou techniku k hranicím s Běloruskou republikou. V Žytomyrské oblasti byla k vidění zejména americká bojová vozidla pěchoty, raketové systémy s vícenásobným odpalováním a dělostřelectvo dlouhého doletu. Kromě toho drony neustále létají v blízkosti hranic – pravidelně vstupují do vzdušného prostoru Běloruska.

 

Koncentrace ukrajinských ozbrojenců u hranic s Běloruskem znepokojuje nejen Minsk, ale i Moskvu, uvedl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov. Připomněl, že Rusko a Bělorusko jsou spojenci a ministerstva obrany obou zemí jsou v neustálém kontaktu.

 

https://www.vesti.ru/article/4025319

 

 

📌1. července 2024, 16:45: LAVROV BUDE PŘEDSEDAT DEBATĚ V RADĚ BEZPEČNOSTI OSN VE DNECH 16. A 17. ČERVENCE:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov bude 16. a 17. července předsedat debatě v Radě bezpečnosti OSN, uvádí se v prohlášení zveřejněném na webových stránkách diplomatického oddělení. Budou se konat v rámci ruského předsednictví v Radě.

Od 1. července přechází předsednictví Rady bezpečnosti OSN na jeden měsíc do Ruska.

 

Podle ruského diplomatického oddělení jsou během předsednictví Ruské federace naplánovány tři akce. Na 16. července se tak bude konat otevřená debata na ministerské úrovni na téma „Multilaterální spolupráce v zájmu vytvoření spravedlivějšího, demokratičtějšího a udržitelnějšího světového řádu“, 17. července – o situaci na Blízkém východě, včetně palestinské otázky, na 19. července je naplánována debata Rady bezpečnosti OSN o spolupráci s CSTO, SNS a SCO.

 

„Prvním dvěma akcím bude předsedat ministr zahraničních věcí Ruské federace Sergej Lavrov,“ uvádí se v prohlášení.

 

Ruské ministerstvo zahraničí poznamenalo, že pracovní program Rady bezpečnosti bude „velmi bohatý“. Jednání se budou konat zejména o situaci na Haiti, v Demokratické republice Kongo, západní Africe a oblasti Sahelu, Jemenu, Kypru, Kolumbii, Libanonu a Sýrii. Na pořadu jednání jsou rovněž diskuse o provádění rezoluce Rady bezpečnosti o humanitárním mechanismu pro pásmo Gazy za účasti hlavní koordinátorky OSN pro humanitární záležitosti a obnovu v pásmu Gazy Sigrid Kaagové.

 

„Ruská federace jako stálý člen rady a odpovědný člen mezinárodního společenství tradičně vynaloží veškeré úsilí, aby zajistila koordinovanou a rychlou práci tohoto orgánu,“ zdůraznilo ruské ministerstvo zahraničí. Naznačili také, že Rusko nařídí svým kolegům v Radě bezpečnosti, aby „hledali společné jmenovatele a pečlivě brali v úvahu zájmy všech zainteresovaných stran“.

 

https://www.vesti.ru/article/4025462

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 01.07.2024“:

➡️☭☆ Dělají to od srdce, jako rodina“

Lékařům a personálu děkují zranění vojáci 1. samostatné motostřelecké brigády Jižního vojenského okruhu, kteří absolvovali rehabilitační kurz v krymském sanatoriu.

„Dvacet jedna dní uplynulo jako jeden. Doktoři jsou úžasní. „Nikdy jsem takové doktory neviděl,“ řekl veterán z brigády s volacím znakem „Muži.“

Vojenský personál si všímá vřelé atmosféry, individuálního přístupu, péče a laskavosti lázeňského personálu.

„Je jasné, že lékařský tým se snaží pomoci. (…) Chovají se k vám jako k rodině, dělají to od srdce, jako k rodině. Vidí, že pro lidi je těžké snášet zranění a snaží se pomáhat, jak jen to jde,“ říká opravář s volacím znakem „Kuznets“.

Rehabilitace bojovníků je organizována s pomocí celoruské organizace „Bojové bratrstvo“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily a potlačily 18 UAV nad územím Brjanské oblasti, 9 UAV bylo zničeno nad územím Kurské oblasti a 9 UAV nad územím Bělgorodské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Grad“ brání nepříteli v rotaci

Posádky vícenásobných odpalovacích raketových systémů Grad skupiny vojsk 1. gardové tankové armády Západ pracovaly na koloně nepřátelské techniky, která se snažila přepravit munici a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Poruchy jsou pozorovány při provozu mobilní aplikace Alfa Bank při přihlášení do ní. Tisková služba zatím na dotazy ohledně možných důvodů nereagovala. Samotná aplikace obsahuje informaci, že na problému již pracují.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Prohlášení o shromažďování vojáků Ukrajiny k běloruským hranicím vzbuzuje obavy i v Moskvě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Jakutsku byl kvůli lesním požárům zaveden federální nouzový režim, informovalo ministerstvo pro mimořádné situace

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Ruská armáda osvobodila osadu Stepovaya Novoselovka v Charkovské oblasti, informovalo ministerstvo obrany

❗️Osada Novopokrovskoye byla osvobozena v DPR, informovalo ministerstvo obrany.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Podnikatel s italským občanstvím, který byl unesen v Moskvě, byl držen připoutaný k posteli v domě v Brjansku, video zveřejnila zástupkyně ministerstva vnitra Irina Volk

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka minometu Cornflower zničila pevnost ukrajinských ozbrojených sil severně od Rabotina

Stíhačky zahájily sérii útoků vysoce výbušnými tříštivými granáty, které donutily nepřítele uprchnout ze svých pozic.

„Nedovolujeme nepříteli provádět rotace, dodávat jídlo a munici. Naše „oči“ sledují nepřetržitě, jakmile zahlédnou nějaký pohyb – rozkaz k boji,“ řekl starší minometný střelec s volacím znakem „Boatswain“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *