, ,

01.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

01.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Společnost, která s mlčením naslouchá zjevným darebákům kázajícím o morálce, prožívá svůj největší úpadek“.  Marie von Ebner Eschenbach

 

 

📌30.06.2024: 🤷‍♀️ NYNÍ JOE BIDEN NERISKUJE, ŽE BY PO SCHODECH SEŠEL SÁM, KDYŽ DORAZIL NA SOUKROMOU DOBROČINNOU AKCI V NEW JERSEY, SEŠEL PO SCHODECH RUKU V RUCE SE SVOU ŽENOU.

((No to mně je tedy prezident, prý nejmocnějšího státu světa 😂))

https://t.me/to_je_nas_svet/27458

 

 

📌30.06.2024: 🇫🇷 VE FRANCII SE DNES KONAJÍ PŘEDČASNÉ PARLAMENTNÍ VOLBY. MACRON BYL NUCEN JE USPOŘÁDAT POTÉ, CO HO V EUROPARLAMENTNÍCH VOLBÁCH PORAZILA OPOZICE.

Není však důležité, proč se konají, ale jak se konají. Dobrá polovina Paříže je schovaná za překližkovými štíty. Očekávají nepokoje, a tak sáhli ke krajním opatřením. Ať už bude opozice slavit volební vítězství, nebo porážku, město rozvrátí.

A do olympijských her, to je třeba připomenout, zbývá jen krátká doba…

https://t.me/to_je_nas_svet/27459

 

 

📌30.06.2024: 🇷🇸 SRBSKÝ PREZIDENT ŘÍKÁ, ŽE SVĚT SE PŘIPRAVUJE NA VELKOU VÁLKU.

 

Srbský prezident Aleksandar Vučič prohlásil, že boj Hizballáhu s Izraelem na východě, volba protirusky naladěné bývalého estonské expremiérky Kaii Kallasové na post šéfa diplomacie EU a nákup zbraní západními a východními státy naznačují, že se připravuje velký konflikt.

Vučič rovněž poznamenal, že v současné realitě bude Rusko bojovat až do konce všemi dostupnými prostředky a silami.

https://t.me/to_je_nas_svet/27460

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, necenzurovanápravda: OPĚTOVNÁ VOLBA ZKORUMPOVANÉ A SKANDÁLY OPŘEDENÉ OSOBY DO VEDENÍ EU NEJLÉPE VYPOVÍDÁ O PROHNILOSTI CELÉHO MOLOCHA.

 

👉 Jak bylo nedávno rozhodnuto, tak zkorumpovaná Ursula von der Leyenová se i přes bezpočet skandálů stane podruhé šéfkou EK. Volit ji nechtěli pouze Maďaři a Italové, takže v rámci národních států má drtivou podporu.

 

👉 Její opětovné usazení na tento post velmi dobře vypovídá o prohnilosti celé této zločinecké organizace. Ostatně, zločinci jsou dnes na vrcholných postech celkem běžní, stačí se podívat na WHO.

 

👉 Kdo jiný by také měl vést zločinecké organizace, jejichž cílem je zničení národních států a zavedení diktatury – ať už v rámci zemí pod kuratelou EU nebo dokonce celého světa – než zločinci či jedinci, kteří jsou lehce korumpovatelní a vydíratelní?

 

V TOMTO ČLÁNKU SI PŘINESEME POMĚRNĚ DETAILNÍ PŘEHLED POLITICKÉ KARIÉRY STARONOVÉ ŠÉFKY EK, KTERÁ SI S SEBOU NESE SKANDÁLY JIŽ OD DOBY, KDY PŮSOBILA NA NĚMECKÉM MINISTERSTVU OBRANY

 

👉 Pokud existuje jedna osoba, která více než kdokoli jiný symbolizuje neschopnost Evropské komise, pak je to jistě předsedkyně Komise Ursula von der Leyenová (dále jen VDL).

 

👉 Otázky ohledně nedostatku bezúhonnosti VDL se poprvé objevily v roce 2015, kdy byla obviněna z plagiátorství své doktorské disertační práce.

 

Nakonec byla obvinění zproštěna, ale jak 9. března 2016 uvedla BBC, prezident lékařské fakulty v Hannoveru Christopher Baum připustil, že „Diplomová práce paní von der Leyenové obsahovala plagiáty,“ ale dodal, že neexistoval žádný úmysl podvádět. JEJÍ PRVNÍ ŠŤASTNÝ ÚTĚK.

 

👉 Nedostatek bezúhonnosti VDL pokračoval i v době, kdy v letech 2013 až 2019 působila jako německá ministryně obrany. Během svého působení na ministerstvu se zapletla do skandálu ohledně plateb ve výši 250 milionů eur poradcům v souvislosti se zbrojními zakázkami.

 

👉 Německý Spolkový kontrolní úřad zjistil, že z 250 milionů eur vykázaných na poplatky za poradenství bylo vynaloženo pouze 5,1 milionu eur. Kromě toho byla jedním z konzultantů společnost McKinsey & Company, kde byl syn VDL společníkem, což vyvolalo možný střet zájmů.

 

👉 Ukázalo se rovněž, že zprávy týkající se smluv byly vymazány ze dvou mobilních telefonů VDL. Přestože byla nakonec zproštěna obvinění z korupce, otázky ohledně její bezúhonnosti v tomto období přetrvávají dodnes.

 

👉 Poté, co přežila dva skandály, nemohla uvěřit svému štěstí, když v červenci 2019 Macron spolu s Merkelovou obešel proces Spitzenkadidaten a nominoval ji jako nástupkyni Jeana-Clauda Junkera v čele Evropské komise.

 

👉 Proces Spitzenkadidaten, z něhož vzejde vedoucí kandidát a který je následně ratifikován Evropským parlamentem, je sám o sobě poněkud tajemný. V případě VDL měla štěstí, že se EU nedokázala shodnout ani na jednom ze dvou tehdejších hlavních kandidátů, Martinu Weberovi a Fransi Timmermansovi.

 

👉 Bylo tedy ponecháno na dokonalém prostředníkovi Macronovi a mentorce VDL, Merkelové, aby dospěli k dohodě za použití onoho velkého demokratického a transparentního nástroje zvaného „zákulisní dohoda.“ Její nominace byla přijata Evropskou radou a Evropský parlament dne 16. července hlasoval pro její jmenování.

 

👉 Ale bylo to těsné hlasování. Z celkového počtu 747 poslanců EP hlasovalo pouze 383 pro ni, 327 hlasovalo proti, 22 se zdrželo hlasování a jeden hlas byl neplatný. Podle pravidel EU musí být předseda Komise zvolen více než 50 % hlasů poslanců EP. Získala tak pouze o 9 hlasů více, než je stanovená hranice. Srovnejme to s jejím předchůdcem Junckerem, který v roce 2014 získal 422 hlasů.

 

👉Poté, co byla jmenována předsedkyní Evropské komise, se VDL opět zapletla do kontroverze, tentokrát se týkala nákupu vakcíny Covid-19 od společnosti Pfizer.

 

👉 Skandál, který média nazvala Pfizergate, se týkal nákupu 1,8 miliardy dávek vakcíny Pfizer pro použití v celé EU.

 

UKÁZALO SE, ŽE:

 

  1. a) počet dávek byl mnohem větší, než bylo požadováno, což vedlo k tomu, že značný počet dávek musel být buď zničen, nebo darován;

 

  1. b) přebytečné dávky stály EU 4 miliardy eur;

 

  1. c) celková hodnota zakázky, kterou Politico uvedlo jako přibližně 20 miliard eur, byla nadsazená;

 

  1. d) smlouva na vakcíny byla vyjednána přímo mezi VDL a Albertem Bourlou, generálním ředitelem společnosti Pfizer. Jednání probíhala pomocí SMS zpráv, o kterých VDL později tvrdila, že je smazala.

 

👉 Deník The New York Times, který původně vedl vyšetřování Pfizergate, podal žalobu na Evropskou komisi za to, že neposkytla přístup k SMS konverzacím mezi VDL a Bourlou.

 

👉 V Belgii podal lobbista Frederic Baldan trestní oznámení s odvoláním na korupci a ničení dokumentů. Belgickou žalobu nakonec převzal Úřad evropského veřejného žalobce, který zahájil trestní vyšetřování. NA VÝSLEDEK TĚCHTO SOUDNÍCH ŘÍZENÍ/VYŠETŘOVÁNÍ SE STÁLE ČEKÁ.

 

PODLE POSLEDNÍCH INFORMACÍ BYCHOM SE JEJ MĚLI DOZVĚDĚT AŽ V PROSINCI, DO TÉ DOBY BYLO VYŠETŘOVÁNÍ POZASTAVENO.

 

👉 Člověk by si myslel, že nerozvážná VDL se ze všech těchto prohřešků poučí, ale zdá se, že Uršule a dobrému skandálu nic nestojí v cestě.

 

👉 Což nás přivádí k její poslední nepřístojnosti, protekcionismu. V lednu tohoto roku VDL jmenovala svého kolegu, politika CDU, Martina Piepera, na nově vytvořený a lukrativní post zvláštního vyslance pro malé a střední podniky.

 

👉 O jmenování informoval deník La Matinale Europeenne v únoru, ale až v dubnu se kontroverze kolem jmenování dostala do širších prostor v médiích po celé Evropě.

 

JMENOVÁNÍ BYLO KONTROVERZNÍ ZE DVOU DŮVODŮ:

1) náborový proces byl chybný a

2) volba Piepera byla vnímána jako politicky motivovaná.

 

👉 V prvním případě anonymní úředník EU odhalil, že v náborovém procesu byli další dva kandidáti, jeden ze Švédska a druhý z České republiky, kteří dosáhli lepších výsledků než Pieper.

 

👉 Pokud jde o druhou otázku, existovalo silné podezření, že Pieper byl vybrán VDL, aby se zavděčila CDU a získala tak jejich podporu pro své opětovné jmenování do čela Evropské komise. Jmenování vyvolalo silnou odezvu jak ze strany ostatních členů Komise, tak ze strany poslanců Evropského parlamentu.

 

👉 Čtyři vysocí komisaři, včetně Josepha Borrella a komisaře pro vnitřní trh Thieryho Bretona, zaslali dne 27. března společnosti VDL dopis, v němž vyjádřili své znepokojení nad nedostatečnou transparentností a nestranností jmenování.

 

👉 Dne 11. dubna poslanci Evropského parlamentu hlasovali poměrem hlasů 382 ku 144 pro zrušení Pieperova jmenování. Přestože hlasování nebylo pro Komisi závazné, Pieperův post se stal neudržitelným a 16. dubna rezignoval.

 

👉Poslední – většinou zamlčovaná – kauza, ve které jde o jasný střet zájmů, je dohození dotací pro manžela VDL. Jeho firma, která byla v době přidělení dotací neaktivní, získala z EU bez výběrového řízení 320 milionů eur.

 

👉 Není triviální, že opětovné jmenování VDL na dalších 5 let, navzdory všem výše zmíněným nepřístojnostem, by potvrdilo to, co mnozí již nějakou dobu vnímají: EU JE NETRANSPARENTNÍ, NEDEMOKRATICKÝ A ZKORUMPOVANÝ MOLOCH

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/opetovna-volba-zkorumpovane-a-skandaly-opredene-osoby-do-vedeni-eu-nejlepe-vypovida-o-prohnilosti-celeho-molocha/

 

 

📌30.06.2024: Komik Zelenina: 😂Rozvíjíme náš raketový průmysl, čeká nás úspěch – Zelenskyj

Řekl také, že systém Patriot nebude schopen bojovat proti KABům. Pomůže pouze při ničení letadel.

Další výroky:

🔵Rusko ztrácí 6 mrtvých vojáků na jednoho Ukrajince; 😂

🔵V roce 2025 Rusko ekonomicky padne; 😂

🔵Ukrajině bude stačit model, kdy jednání s Ruskem budou vedena přes prostředníky. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27462

 

 

📌30.06.2024: ☝️TAKTO DNES VYPADÁ JEDNO Z NEJZNÁMĚJŠÍCH PAŘÍŽSKÝCH NÁMĚSTÍ – PLACE DE LA REPUBLIQUE V SAMÉM CENTRU MĚSTA. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27463

 

 

📌30.06.2024: 😂BIDENOVI ASISTENTI PŘIČÍTAJÍ JEHO SLABÝ VÝKON V DEBATĚ POZDNÍMU NAČASOVÁNÍ DEBATY.

Debata začala ve 21:00 místního času. Podle nich se veřejné akce s americkým prezidentem před kamerami obvykle konají od 10:00 do 16:00. Mimo tento časový rámec se Biden častěji dopouští slovních chyb a je unavenější, uvedly zdroje publikace Axios.

https://t.me/to_je_nas_svet/27464

 

🤡MYSLÍM, ŽE BIDEN A KONGRES MUSÍ BÝT SILNĚJŠÍ, PROTOŽE JSOU DESETKRÁT SILNĚJŠÍ NEŽ PUTIN, A TO BEZ EVROPY, – Zelenskyj

https://t.me/to_je_nas_svet/27465

 

 

📌30.06.2024: ♨️ VLASTIMIL TLUSTÝ O PETRU FIALOVI: „TO JE ČLOVĚK, KTERÝ SE ZCELA ODDAL PROPAGANDĚ. OSUD TÉTO ZEMĚ JE MU ZŘEJMĚ LHOSTEJNÝ.

Všechno vsadil na válečnou propagandu. Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí. Pro mě je to vlastizrádce.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27466

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, 12:44, MARTIN BÁRTA: ELEKTŘINA BUDE OD ZÍTŘKA DRAŽŠÍ PRO VŠECHNY KVŮLI ZAVEDENÍ NOVÉHO POPLATKU:

 

👉 Už od zítřka, tedy od prvního července, si všichni tuzemští odběratelé elektřiny připlatí. Nově totiž k cenám elektřiny bude účtován další poplatek, který by měl financovat fungování energetického datového centra. To pak bude základem pro takzvanou komunitní energetiku.👹

 

👉 Od zítřka se Češi budou muset připravit na zdražení elektřiny. Důvodem bude zavedení nového poplatku, který bude financovat provoz nově vznikajícího Elektroenerge­tického datového centra. Tento poplatek, který činí 5,10 Kč za každé odběrné místo měsíčně, bude platit každý, ať už se rozhodne elektřinu sdílet, nebo ne.

 

👉 V praxi to znamená, že pokud někdo vlastní byt ve městě a k tomu ještě chatu, bude měsíčně platit o deset korun více.

👉 Ročně pak tento příplatek vyjde na 120 korun.

👉 Zajímavostí je, že o změně výše tohoto poplatku bude rozhodovat Energetický regulační úřad (ERÚ) vždy ke konci roku pro následující kalendářní rok.

👉 DÁ SE OČEKÁVAT, ŽE TENTO POPLATEK, PODOBNĚ JAKO DALŠÍ SLOŽKY REGULOVANÉ ČÁSTI CENY ELEKTŘINY, JAKO JSOU PLATBY ZA OBNOVITELNÉ ZDROJE ČI DISTRIBUCI, BUDE POSTUPNĚ RŮST.

 

👉 Cílem Elektroenergetického datového centra, které má zahájit svou činnost v srpnu, je podpořit fungování komunitní energetiky.

👉 To znamená, že lidé budou moci sdílet elektřinu s rodinou, přáteli 👹 nebo sousedy 👹. Stačit k tomu bude registrace a instalace nového chytrého elektroměru, který měří spotřebu a dodávku elektřiny do sítě v patnáctiminutových intervalech.

👉Využívat jej tak budou hlavně domácnosti ale i úřady a firmy, které na svých střechách mají fotovoltaiku. 👹

Nadbytečnou energii, kterou nespotřebují na místě (například na chatě) si pak budou moci VIRTUÁLNĚ sdílet například do bytu.

Dobrou zprávou je, že nový elektroměr budou moci lidé získat zdarma od distributorů, pokud se zaregistrují u datového centra. Pokud by si jej však chtěli pořídit hned, budou si muset elektroměr zaplatit sami, což MŮŽE VYJÍT I NA NĚKOLIK TISÍC KORUN. 👹

 

ELEKTŘINA ZE ŠKOLY SE VYUŽIJE V DOMOVĚ DŮCHODCŮ:

 

👉Další výhodou nového systému je možnost vzniku energetických společenství, která mohou mít až tisíc členů. Taková společenství budou muset mít právnickou formu, což například umožní obcím vyrábět elektřinu na střeše školy a dodávat ji domovu důchodců, místním obyvatelům nebo podnikatelům. Sdílená elektřina nebude zatížena silovou složkou ceny, ale za její přenos se bude muset platit.

 

👉Počet členů energetických společenství bude moci stoupat nad tisícovku od poloviny roku 2026, což otevírá další možnosti pro komunitní energetiku. Tento krok by mohl významně přispět ke snížení nákladů na elektřinu pro jednotlivé domácnosti i malé podniky a zvýšit energetickou soběstačnost komunit.

 

👉I když se tedy může zdát, že nový poplatek přinese pouze zvýšení nákladů, jeho cílem je podpořit inovativní a udržitelný přístup k energetice. Komunitní energetika nabízí možnost efektivnějšího využití obnovitelných zdrojů a větší kontrolu nad vlastní spotřebou elektřiny, což může dlouhodobě přinést finanční úspory a zároveň přispět k ochraně životního prostředí.

 

👉Zda se tyto cíle naplní a jak rychle se komunitní energetika rozšíří, ukáže až čas. Nicméně je jisté, že změny v oblasti energetiky jsou nevyhnutelné a je třeba se na ně připravit. Zavedení poplatku za Elektroenergetické datové centrum je jen prvním krokem k modernizaci energetické infrastruktury a podpoře udržitelného rozvoje v České republice.

 

((No to bude opět podvodů a okrádání!!! 👹))

 

https://energozrouti.cz/clanek/elektrina-bude-od-zitrka-drazsi-pro-vsechny-kvuli-startu-noveho-poplatku

 

 

📌30.06.2024: 🔥 RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY POKRAČUJÍ V NIČENÍ LOGISTICKÝCH TRAS PRO DODÁVKY ZBRANÍ ZE ZÁPADU NA UKRAJINU.

Budova v Nové Počtě byla dnes zasažena naším FAB-500 z UMPK odpáleným ze vzdálenosti 70 kilometrů. Je známo, že sklady a dopravní prostředky Nové Počty využívá AFU k přepravě vojenského nákladu.

Již dříve byl zničen celý vlak s vojenskou technikou NATO, který cestoval ze Západu na Ukrajinu. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27468

 

 

📌30.06.2024: 🤡Zelenskyj: DNES ZASÁHLA CHARKOV DALŠÍ RUSKÁ ŘÍZENÁ STŘELA. ZASAŽEN BYL POŠTOVNÍ TERMINÁL, BĚŽNÉ CIVILNÍ ZAŘÍZENÍ.

 

Zatím víme o deseti zraněných. Všem je poskytována nezbytná pomoc. Jeden člověk bohužel zemřel.

Tyto jejich bomby jsou jedním z klíčových základů Putinovy bojeschopnosti. Čím dříve nám svět pomůže vypořádat se s ruskými vojenskými letadly, která tyto bomby odpalují, čím dříve budeme moci udeřit – mimochodem zcela oprávněně – na ruskou vojenskou infrastrukturu, na vojenská letiště, tím blíže budeme míru. Skutečnému míru.

Svět má dost síly na to, aby donutil Rusko k míru. A zejména při obraně Charkovské oblasti před ruskou ofenzivou jsme dokázali, že odhodlání našich partnerů skutečně pomáhá. Údery na ruské hranice pomohly ochránit životy. Stejně tak další rozhodnutí – odvážná rozhodnutí, která je třeba učinit, která potřebujeme a o kterých neustále hovoříme s našimi partnery. V nadcházejících týdnech budeme pokračovat v komunikaci, abychom dosáhli potřebných řešení.

((Kolik jste civilistů sami zabili, včetně dětí, o tom mluv???!!! Kolik vlastních vojáků??? Kolik zajatců po nekonečném týrání???))

https://t.me/to_je_nas_svet/27469

 

 

📌30.06.2024: Robert Kaliňák: „OČAKÁVÁM, ŽE RÓBERT FICO SA V NEJBLIŽŠÍCH DŇOCH UKÁŽE.“ 💖

 

Minister obrany Robert Kaliňák poznamenal, že lekári robia všetko preto, aby mohol premiér vykonávať svoju prácu s plným nasadením, hoci bude mať aj trvalé následky 😢.

https://t.me/to_je_nas_svet/27470

 

 

📌30.06.2024: NOVA VLNA OCKOVANIA 6 MESACNYCH DETI SA ROZBIEHA 👹 – kde inde, nez potichu priamo v Bruseli. 👹

 

🤔Na fotke, ktoru vidite sa ledva zmestil „krasny“ a korektny opis procesu, kde chce Pfizer a Biontech ockovat vsetky deti, od veku 6 mesiacov, vedlajsich a SMRTELNYCH ucinkov je tolko, ze sa tam nezmestili…

https://t.me/absurdnisvet/75430

 

✍️🏻Detailny cely dokument, prelozeny do slovenciny, priamo z Pfizeru, si mozete stihanut TU: https://t.me/DKbleskovky/8839 + zdroje na:

https://www.who.int/news/item/26-04-2024-statement-on-the-antigen-composition-of-covid-19-vaccines

 

‼️Do dnesneho dna ludia umieraju na nasledky biozbrane menom „vakcína“, Pfizer bol odhaleny skrz-naskrz, do dnesneho dna je Von der Leyenova vysetrovana za 32miliardovy kseft s Bourlom ( riaditel Pfizeru ), kol celeho sveta celi Pfizer stovkam zalob a… oni tu idu ockovat 6mesacne deti?! 👹

 

Tak na toto si ja v EU posvietim… 👍

 

📍Nezabudajme na dolozene kauzy z nedavnej minulosti:

 

– na pokutu 2.3 miliardy firme Pfizer, za podvod storocia

https://t.me/dannykollar/516

 

– ze „virus“ nikdy neizolovali

https://t.me/dannykollar/1471

 

– podvod s Paxlovidom: 👹

https://t.me/dannykollar/2481

 

– ze ich „vakciny“ obsahuju mikro-castice z opic a ludskych nenarodenych embryi 👹 https://t.me/dannykollar/2357

 

✍🏻akékoľvek vaše info prijímam na dannykollar@protonmail.com 👍

 

Neuveritelne citanie.

 

Tichy rozbeh genocidy dalsej casti obyvatelstva. Cely dokument, z 27/06/2024

 

Tie firmy, ktore „vakcínami“ zabili statisice ludi, chcu teraz ich „vakcinami“ ockovat vase deti.

 

Je toto normalne, ze tieto netvory este nesedia v base!? 👍

 

#novaVlnaOckovaniaDetiPfizerSprava

 

Toto je dolozenie statusu z

https://t.me/dannykollar/3230

 

 

📌30.06.2024: Překlad: PODÍVEJTE SE NA VYSOCE NAKAŽLIVÉ NEMOCI, JAKO JSOU: PRÁCE SE PROVÁDĚJÍ V TZV. LABORATOŘÍCH S4 NEBO NA IZOLAČNÍCH ODDĚLENÍCH.

 

Je těžké si představit, že se to opravdu stalo!

 

Vždy se sám sebe ptám, co bych si myslel, kdyby mi to bylo ukázáno z jiné doby v jiné zemi, co bych si myslel.

 

Myslel bych si, že by to byly ojedinělé případy hloupých lidí v zemi během karnevalu nebo zoufalství, když byl jedový poplach…

 

…ale v každé zemi na světě byly zároveň tuny hloupých lidí!

 

Nepochopitelný!

Špatná věc: UDĚLALI BY TO ZNOVU! 👹

https://t.me/absurdnisvet/75432

 

 

📌30.06.2024: 👹 PATOGENY PTAČÍ CHŘIPKY V USA 👹

 

Drosten varuje před další pandemií: „Nikdy předtím nic takového nebylo“

EU již objednala 665 000 dávek vakcíny pro lidi!

 

https://m.focus.de/gesundheit/hat-es-vorher-noch-nicht-gegeben-drosten-vogelgrippe-erreger-in-usa-kann-naechste-pandemie-ausloesen_id_260093383.html

 

 

 

📌30.06.2024: KICKL & ORBÁN PŘEDSTAVUJÍ ALIANCI: ZA SVOBODU A SUVERENITU 👍

 

Herbert Kickl (FPÖ) a hlava maďarského státu Victor Orbán v současnosti představují novou evropskou alianci.

 

Mluví o historické hodině. Kickl říká, že nyní začíná „nová éra evropské politiky“. Chtějí společně pracovat pro Evropu „SVOBODY, SUVERENITY, MÍRU, PROSPERITY A HODNOT“. 👍

 

Živě s Herbertem Kicklem. (https://t.me/HKickl)

 

 

📌30.06.2024: Opět v nejlepším Německu……☠️☠️☠️☠️☠️

https://t.me/absurdnisvet/75434

 

 

📌30.06.2024: SKANDÁL 🍌– NĚMECKÁ FOTBALOVÁ HVĚZDA RÜDIGER PO UTKÁNÍ NĚMECKO VS DÁNSKO;

🗣 „Co můžeme kritizovat, je to, že jsme je nezabili dříve.“ 👹

https://t.me/absurdnisvet/75435

 

 

📌30.06.2024: Quba, Ázerbájdžán: Záplavy po vydatném dešti.

https://t.me/absurdnisvet/75436

 

Polsko: Části některých regionů zasáhly po bouřkách silné záplavy.

https://t.me/absurdnisvet/75437

 

Rakousko: Silné bouřky a bleskové záplavy zemi za posledních 24 hodin absolutně otřásly, což se zdá být nejhorší za posledních 40 let.

https://t.me/absurdnisvet/75438

 

Čína: https://t.me/absurdnisvet/75439

 

USA: https://t.me/absurdnisvet/75440

https://t.me/absurdnisvet/75441

https://t.me/absurdnisvet/75443

https://t.me/absurdnisvet/75444

 

🌩🌩 VE STŘEDU ODPOLEDNE 26. ČERVNA 2024 ZASÁHLA BLESKOVÁ POVODEŇ BLÍŽEJOV NA DOMAŽLICKU V ČESKÉ REPUBLICE.

 

Voda protekla celou obcí, zasáhla desítky domů, školu i domov důchodců. Blížejov byl od poloviny května zatopen již potřetí. Zdroj (https://fb.watch/s_BGtWfaDc/)

 

Bouřky a přívalové deště zaměstnaly ve čtvrtek hasiče na mnoha místech Česka. Na Plzeňsku byly desítky operací, přívalový déšť spláchl několik obcí. Zdroj (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/uz-potreti-za-nekolik-tydnu-blizejov-opet-vyplavil-privalovy-dest-nicil-ploty-i_2406281701_kac)

 

 

📌30.06.2024: ⚡💥HAARP vs. EISCAT 📡 IONOSFÉRICKÝ OHŘÍVAČ VE SROVNÁNÍ

 

Využití atmosféry a blízkého prostoru je v plném proudu.

Denně se kolem nás překrývají tisíce elektrických signálů.

https://t.me/absurdnisvet/75446

 

 

📌30.06.2024: ☝️Kateřina Konečná:

VLÁDNÍ POLITICI BY RÁDI DOPŘÁLI ČESKÉ TELEVIZI KE STÁVAJÍCÍM 8 MLD. KORUN DALŠÍCH CCA 800 MILIONŮ… JAK JINAK NEŽ Z KAPES OBČANŮ. DE FACTO ZAVÁDÍ DAŇ – KAŽDÝ KDO MÁ TELEVIZI, RÁDIO A TEĎ UŽ I INTERNET, JI BUDE PLATIT.

https://t.me/to_je_nas_svet/27473

 

 

📌 📢🔝🔝🔝💣 30.06.2024: 17:27, eReport: NEČAKANÝ KROK! ČESKÝ PREZIDENT PAVEL VYMENUJE NOVÉHO VEĽVYSLANCA V RUSKU:

 

„Dokument, ktorým sa proces začína, som už nášmu veľvyslancovi podpísal. Určite nebude dokončený v priebehu týždňov, možno ani mesiacov,“ povedal Pavel v relácii Českej televízie (ČT) Otázky Václava Moravce.

 

Čakanie na súhlas prijímajúcej krajiny môže podľa českého prezidenta trvať v prípade Ruska aj rok. K menovaniu českého veľvyslanca v Moskve sa Pavel pôvodne staval opatrne. „Impulzom pre mňa bolo, že začal proces, ktorý by mal viesť k mierovému stavu na Ukrajine. Začal mierovou konferenciou vo Švajčiarsku,“ vysvetlil.

 

„Bude dôležité, aby sme potom boli v Moskve zastúpený tak, ako naši spojenci,“ uviedol český prezident. „S Ruskom bude určite potrebné rokovať, keď sa budeme baviť o konkrétnych podmienkach,“ dodal.

 

Do mája pôsobil vo funkcii českého veľvyslanca v Moskve Vítězslav Pivoňka. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je oficiálne známe. Podľa informácií portálu Novinky.cz by mal tento diplomatický post obsadiť bývalý námestník ministra obrany Daniel Koštoval.

 

Návrh na mierové rokovania Rusko podľa Pavla zatiaľ nepredložilo. Podľa neho predstavilo skôr neprijateľný návrh bezpodmienečnej kapitulácie, s ktorým sa nedá súhlasiť. 😂🤡

 

Na mierovej konferencii o Ukrajine, ktorú hostilo v júni Švajčiarsko, sa zúčastnilo viac ako 100 krajín. Pavel verí, že za rokovací stôl si v budúcnosti sadnú aj Rusko a Čína, ktoré na konferencii neboli zastúpené.

 

https://ereport.sk/necakany-krok-cesky-prezident-pavel-vymenuje-noveho-velvyslanca-v-rusku/

 

 

📌30.06.2024, 22:48, Lukáš Krupa: PREZIDENT PELLEGRINI PODPÍSAL ZÁKON O SLOVENSKEJ TELEVÍZII A ROZHLASE:

 

Prezident SR Peter Pellegrini v nedeľu podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie prezidenta SR.

 

Zákon podpísaný

Pellegrini vopred avizoval, že pokiaľ v zákone nevzhliadne rozpor s ústavou alebo zásah do slobody slova, je pripravený ho podpísať. „Nebudem podliehať mediálnym tlakom ani emóciám, ktoré situácia v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS) vyvoláva, a budem posudzovať výlučne text zákona,“ uviedol.

 

RTVS sa zmení na STVR. Riaditeľa má voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi ministerstva kultúry. Poradným orgánom rady má byť deväťčlenná etická komisia. Zákon je účinný od 1. júla.

 

Dňom účinnosti zákona má zaniknúť funkcia súčasného šéfa RTVS Ľuboša Machaja aj mandát členov súčasnej Rady RTVS.

 

https://ereport.sk/pellegrini-podpisal-zakon/

 

 

📌30.06.2024, 15:43: DVA NEODVODNÍCI NA UKRAJINĚ ZAÚTOČILI MAČETAMI NA POHRANIČNÍKY:

 

Mexické vášně na Ukrajině. V Černovické oblasti zaútočili mačetou na pohraničníky dva neplatiči odvodů. Pohraničníci museli zahájit palbu, aby zabili.

 

O incidentu informovala celostátní média s odkazem na orgány činné v trestním řízení. Podle novinářů jeden z útočníků zemřel na následky střelného zranění.

 

Jeho partnerka byla zatčena. Na základě tohoto incidentu bylo zahájeno trestní řízení.

 

„Tento případ se odehrál na rumunských hranicích. Podvodníci v draftu jednali společně. Jeden stříkl slzný plyn, druhý udeřil mačetou do nohy pohraničníka,“ vyplývá z výslechových materiálů.

 

Předtím se jeden z Ukrajinců pokusil vojenského komisaře uškrtit.

 

https://www.vesti.ru/article/4023849

 

 

📌30.06.2024, 15:16, DPA: NĚMECKO VYVEZLO ZBRANĚ ZA REKORDNÍCH 7,48 MILIARDY EUR:

 

Od 1. ledna do 18. června dodalo Německo do zahraničí zbraně za rekordních 7,48 miliardy eur, což je o 30 % více než ve stejnou dobu loňského roku, uvedla agentura DPA.

Významná část exportu – 4,88 miliardy eur, 65 % – směřovala na Ukrajinu. Druhé místo v žebříčku odběratelů německých zbraní obsadil Singapur (1,21 miliardy eur), třetí Indie (153,75 milionu eur), čtvrtá Saúdská Arábie (132,48 milionu eur).

 

Německo zrušilo většinu omezení prodeje zbraní do Saúdské Arábie, která zavedlo po vraždě novináře Džamála Chášukdžího v roce 2018.

 

V roce 2023 Německo vyvezlo zbraně v hodnotě rekordních 12,2 miliardy eur.         https://www.vesti.ru/article/4023911

 

 

📌30.06.2024, 16:40: HÚSIOVÉ ZAÚTOČILI NA ŘECKOU LOĎ PRO PŘEPRAVU SYPKÉHO NÁKLADU S BEZPILOTNÍ LODÍ VLASTNÍ VÝROBY:

 

Řecká loď Transworld Navigator pod vlajkou Libérie byla napadena Hútíi 23. června s pomocí bezpilotního člunu „Tofan Destroyer“ vlastní výroby.

 

Obchodní loď byla poškozena. Vládnoucí šíitské hnutí v severním Jemenu „Ansar Alláh“ („Pomocníci Alláha“) zveřejnilo video s námořním dronem. Podle nich dosahuje rychlost torpédoborce Toufan 45 námořních mil za hodinu. Jedná se o druhou bezpilotní loď, kterou Hútíové v poslední době představili.

 

  1. června Hútíové zaútočili na další čtyři lodě v Rudém a Středozemním moři, uvedla agentura Reuters. Ve Středozemním moři byl napaden ropný tanker Waler, který mířil do Haify. Tanker s kapalnými chemikáliemi Delonix v Rudém moři a kontejnerová loď Johannes Maersk ve Středozemním moři byly vystaveny raketovým útokům. Loď pro přepravu sypkého nákladu Ioannis v Rudém moři byla napadena hladinovými bezpilotními čluny.

 

Hútíové ovládají většinu jemenského pobřeží Rudého moře. Šíitské hnutí vyjádřilo solidaritu s palestinským lidem po zahájení izraelské vojenské operace v pásmu Gazy. Zástupci hnutí uvedli, že zaútočí na všechny lodě a plavidla spojená s Izraelem. Húsiové zdůraznili, že nezasahují do svobody plavby v regionu, protože se nedotýkají lodí jiných zemí. Řada společností pozastavila průjezd svých lodí Rudým mořem.

 

  1. června Húsiové úspěšně zaútočili na loď, která dodávala vojenské vybavení do izraelského přístavu Haifa. 26. června poprvé použili nadzvukovou balistickou raketu vytvořenou v Jemenu ke zničení izraelské lodi MSC Sarah V v Arabském moři a také kontejnerové lodi MSC Manzanillo, která připlula do Haify z Portugalska.

 

POUZE PĚT ZEMÍ NA SVĚTĚ VLASTNÍ HYPERSONICKÉ ZBRANĚ NEBO JE VYVÍJÍ. JEDNÁ SE O RUSKO, SPOJENÉ STÁTY, ČÍNU, ÍRÁN A INDII. John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě pro národní bezpečnost Bílého domu, pochybuje, že Húsiové mají své vlastní hypersonické střely.

 

https://www.vesti.ru/article/4023924

 

 

📌30.06.2024, 15:37: K NEHODĚ DOŠLO BĚHEM TESTŮ ČÍNSKÉ NOSNÉ RAKETY TIANLONG-3:

 

Statické testy čínské nosné rakety Tianlong-3 skončily nehodou, uvádí zpráva zveřejněná na sociální síti WeChat leteckou společností Space Pioneer.

 

K nehodě došlo v neděli v 15:43 pekingského času (10:43 moskevského času) ve městě Gongyi v provincii Che-nan. Je specifikováno, že během testů došlo ke „strukturálnímu porušení“ ve spojení těla Tianlong-3 se zkušební stolicí, v důsledku čehož se raketa oddělila od testovacího místa a vzlétla. Poté se na něm vypnulo počítačové vybavení. Raketa Tianlong-3 dopadla do hornaté oblasti asi 1,5 km od testovacího místa. Při dopadu na zem se tělo rakety rozpadlo. Nedošlo k žádným obětem.

 

Space Pioneer zdůraznil, že v blízké budoucnosti odstraní závady a začne vytvářet a testovat nové produkty.

 

Tianlong-3 je raketa na kapalné palivo, o které se tvrdí, že svými vlastnostmi je srovnatelná s Falconem 9 americké společnosti SpaceX. Průměr rakety je 3,8 m, vzletová hmotnost je 590 tun. Raketa Tianlong-3 bude schopna dopravit 17 tun nákladu na nízkou oběžnou dráhu Země a 14 tun na sluneční synchronní dráhu.

 

https://www.vesti.ru/article/4023872

 

 

📌📢🔝🔝🔝💣30.06.2024, 14:55: INICIATIVA „PATRIOTI EVROPY“ JMENOVALA TŘI PRIORITY PRO PRÁCI V EVROPSKÉM PARLAMENTU:

 

Bývalý premiér České republiky Andrej Babiš hovořil o prioritách nového spojenectví stran Rakouska, Maďarska a České republiky, které usilují o vytvoření vlastní frakce v Evropském parlamentu.

 

„Rozhodli jsme se založit novou politickou frakci v Evropském parlamentu – Patrioty pro Evropu,“ citovala Babiše agentura TASS. „Sešli jsme se, protože nás spojují tři priority. Budou určovat naši politiku v EU: ochranu suverenity, boj proti nelegální migraci a nové jednání o Zelené dohodě pro Evropu

 

V neděli 30. června oznámil předseda rakouské Svobodné strany Herbert Kickl vytvoření „vlastenecké“ aliance. Byla mezi nimi Maďarská občanská unie a centristické politické hnutí ANO. Opozice chce společně dosáhnout změny politického směřování Bruselu.

 

O den dříve maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že Evropa zažívá vážnou krizi, ze které ji mohou vyvést pouze pravicové strany, které se drží tradičních hodnot.

 

https://www.vesti.ru/article/4023800

 

 

📌30.06.2024, 16:40, ZELENSKYJ: PATRIOT NEOCHRÁNÍ UKRAJINU PŘED RUSKÝMI LETECKÝMI BOMBAMI:

 

Americké protiletadlové raketové systémy Patriot nejsou schopny bojovat s ruskými řízenými bombami, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro Philadelphia Inquirer.

 

Podle hlavy kyjevského režimu jsou k zachycení leteckých bomb potřeba tisíce raket Patriot měsíčně a ozbrojené síly Ukrajiny jim dávají méně než sto. Každý z nich navíc stojí asi 3 miliony dolarů. Zelenskyj objasnil, že mnoho takové munice se prostě nevyrábí.

 

Připomeňme, že 29. června podepsala americká armáda smlouvu se společností Lockheed Martin na výrobu 870 raket pro Patriot. Dohoda je koncipována na několik let a její hodnota se odhaduje na 4,5 miliardy dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4023854

 

 

📌30.06.2024, 14:57: SÉRIOVÁ VÝROBA BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ DLOUHÉHO DOLETU ZAHÁJENA NA UKRAJINĚ:

 

Ukrajina zahájila sériovou výrobu dronů s doletem více než 1 tisíc km, řekl šéf Ukroboronpromu Herman Smetanin v rozhovoru pro místní média.

 

Vojensko-průmyslový komplex (MIC) Ukrajiny se stal nelineárním a inovativnějším. Ukrajina zejména zavedla sériovou výrobu FPV dronů a zlepšila technickou dokumentaci BTR-4E, uvedl Smetanin.

 

Ukrajina podle něj dokázala dohnat Rusko v počtu vyrobených kamikadze dronů.

 

Náměstek ukrajinského ministra obrany Ivan Gavriljuk zase uvedl, že Kyjev hodlá vyřešit problém nedostatku dělostřeleckých granátů hromadnou výrobou dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4023844

 

 

📌30.06.2024, 16:50: ROJ DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA NOVOLIPETSKÝ METALURGICKÝ ZÁVOD:

 

Novoljecký metalurgický závod (NLMK) byl napaden bezpilotními letouny.

„30. června byl zaznamenán další útok roje bezpilotních letounů na území společnosti NLMK, která vyrábí civilní produkty,“ řekl agentuře TASS zástupce závodu.

 

NLMK poznamenala, že útoky dronů se ukázaly jako nesmyslné a nevedly k ničemu jinému než ke zvýšení svářečských prací.

 

Gubernátor Lipecké oblasti Igor Artamonov uvedl, že systémy protivzdušné obrany zničily devět dronů nad průmyslovou zónou města.

 

Později Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že za poslední den ozbrojené síly země zlikvidovaly 36 dronů kyjevského režimu nad regiony Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4023932

 

 

📌30.06.2024, 20:01: BÝVALÝ GENERÁLNÍ TAJEMNÍK NATO RASMUSSEN: ROK 2025 BUDE ROZHODUJÍCÍ V KONFLIKTU S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Rok 2025 by mohl být rozhodujícím rokem v konfliktu s Ruskem. Uvedl to v rozhovoru pro NTV bývalý generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen.

Podle něj Západ v roce 2008 udělal špatnou volbu, když neschválil akční plán členství Ukrajiny a Gruzie v Severoatlantické alianci.

 

„Nechali jsme Ukrajinu v čekárně,“ vysvětloval Rasmussen, „takříkajíc v šedé zóně. Ukázalo se, že je to velmi nebezpečné místo.“

 

Podle bývalého šéfa vojenské aliance, pokud dáte Kyjevu vše, co potřebuje nejen k přežití, ale také k vítězství ve válce, pak Ukrajinci „budou mít dobré šance“.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán má jiný názor a jiný pohled na konflikt na Ukrajině. Poznamenal, že „bruselská byrokracie žijící v bublině“ učinila v posledních letech několik špatných rozhodnutí.

 

„Evropa se stále více zapojuje do války, ve které kontinent nemůže nic vyhrát, ale může snadno ztratit všechno,“ řekl Orbán v rozhovoru pro noviny Magyar Nemzet. „Zkušenosti však týden, co týden ukazují, že ve vojenské oblasti pro ně není nic příliš drahé.“

 

Evropa se řítí do války jako vlak „s šíleným strojvedoucím“, zdůrazňuje maďarský premiér. Evropští militarističtí politici, stejně jako drogově závislí, chtějí porazit Rusko, aniž by chápali realitu. Takové pokusy byly ve dvacátém století učiněny již dvakrát. Podle Viktora Orbána, pokud se „bruselská válečná psychóza“ nezastaví, historici mohou po letech označit současnou situaci za předehru ke třetí světové válce nebo dokonce za jednu z jejích epizod.

 

Viktor Orbán již 9. června prohlásil, že Evropa na Ukrajině chce porazit Rusko v přístupu ke svým zdrojům. Podle jeho názoru se mnozí na Západě chtějí vrátit do devadesátých let, kdy měli přístup nejen na Ukrajinu, ale také na Rusko, jeho zdroje, aktiva a peníze. Životy Ukrajinců pro Západ jsou přitom podle Orbána jen vyjednávacím trumfem.

 

https://www.vesti.ru/article/4024056

 

 

📌30.06.2024, 17:22: PRŮZKUM CBS: VÍCE NEŽ 70 % AMERIČANŮ SI MYSLÍ, ŽE BIDEN BY MĚL ZE ZÁVODU ODSTOUPIT:

 

72 % amerických občanů se podle výsledků průzkumu CBS domnívá, že duševní stav současného amerického vůdce Joea Bidena mu neumožňuje účastnit se boje o znovuzvolení do prezidentského úřadu.

 

Podle výsledků studie se 27 % respondentů domnívá, že Biden by se měl i nadále účastnit prezidentského klání. Průzkum byl proveden ve dnech 28. až 29. června mezi 1 130 dospělými Američany s chybovostí asi 4,2 procentního bodu.

 

CBS také cituje výsledky podobného průzkumu provedeného před debatou mezi Bidenem a bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Podle výsledků průzkumu provedeného 9. června vyjádřilo 65 % amerických občanů názor, že Biden by neměl pokračovat v boji o znovuzvolení americkým prezidentem, 35 % si myslelo, že by měl.     Pokud jde o Trumpa, názory Američanů jsou rozděleny přibližně rovnoměrně – 50 % věří, že jeho duševní stav mu umožňuje pokračovat v boji o nejvyšší státní post, a 49 % se domnívá, že ne.

 

https://www.vesti.ru/article/4023863

 

 

📌30.06.2024, 18:08: PODZEMNÍ PRACOVNÍK LEBEDĚV: OZBROJENÉ SÍLY RF ZAÚTOČILY NA ZÁKLADNU KRAKEN U CHARKOVA:

 

Ruská armáda zasáhla základnu ukrajinského nacionalistického praporu „Kraken“ na předměstí Charkova. Nad oblastí Osnovjanského jezera stoupá sloup černého kouře.

O ruském útoku na základnu informoval koordinátor mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv s odkazem na své spolupracovníky. Podle něj na této základně probíhal výcvik a vzdělávání Banderových stoupenců. RIA Novosti uvádí, že Lebeděv poskytl fotografii kouře stoupajícího nad základnou Kraken.

 

Minulý týden Sergej Lebeděv také informoval o vícenásobném úderu jednotek ruského ministerstva obrany na místa rozmístění ozbrojených sil Ukrajiny a ozbrojenců neonacistické formace „Kraken“ u obce Galicinovo v Nikolajevské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4024026

 

 

📌30.06.2024, 22:03, Gladkov: DÍTĚ BYLO ZABITO, 4 LIDÉ BYLI ZRANĚNI POTÉ, CO DRON OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA AUTO:

 

Další úder ozbrojených sil Ukrajiny na civilisty: poblíž vesnice Novoje ve Volokonovském okrese v oblasti Belgorod zaútočil dron FPV na auto.

 

V autě bylo 5 lidí: tři generace jedné rodiny – prarodiče, matka a otec a jejich dítě.

 

„Stalo se to nejhorší – čtyřletá dívka zemřela na následky zranění,“ uvedl na svém kanálu Telegram bělgorodský gubernátor Vjačeslav Gladkov. „Hrozný zármutek.“

 

Guvernér vyjádřil upřímnou soustrast rodině a přátelům zesnulého dítěte. Každý, kdo byl v autě napadeném kamikadze dronem, utrpěl mnohočetná zranění od střepin. Dědeček zesnulé dívky je ve vážném stavu, má penetrující ránu na břiše.

 

  1. června ukrajinské drony zaútočily na další tři osady městské čtvrti Graivoronsky v oblasti Belgorod. Ve vesnici Bezymeno byly po útoku dronu zcela zničeny tři soukromé domy, poškozen obchod a přívod plynu. Dva kamikadze drony zaútočily na vesnici Smorodino. Bylo zde poškozeno auto, byly postříhány ploty, rozbita okna v domech. Ve vesnici Porož zaútočil dron FPV na komunikační zařízení a vyřadil ho z provozu.

 

Dron shodil výbušné zařízení ve vesnici Demidovka v okrese Krasnojaruzenskij. Přívod plynu po útoku dronu byl poškozen ve vesnici Žiborovka v městské části Šebekinskij.

 

Dříve v Grayvoronu dron shodil výbušné zařízení na auto zaparkované poblíž bytových domů a ve vesnici Bogun-Gorodok v okrese Borisov byli při útoku dronů FPV zraněni dva civilisté.

 

https://www.vesti.ru/article/4024094

 

 

📌30.06.2024, 13:55: KEŇSKÝ PREZIDENT UVEDL, ŽE BĚHEM PROTESTŮ BYLO ZABITO 19 LIDÍ:

 

Během protestů zemřelo v Keni 19 lidí. Škody na městské infrastruktuře Nairobi dosáhly 18,5 milionu dolarů. Budovy parlamentu, soudu a radnice byly vypáleny.

„Na mých rukou není žádná krev,“ řekl keňský prezident William Ruto.

 

Dodal, že v demokracii by tomu tak být nemělo. Všichni narušitelé zákona a pořádku byli zadrženi a potrestáni. Organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch již dříve informovala o nejméně 31 úmrtích při potlačování nepokojů v Keni. K rozehnání demonstrantů policie použila slzný plyn, gumové projektily a ostrou munici, uvedla keňská média.

 

  1. června se v obchodním centru Nairobi začali scházet lidé, kteří požadovali rezignaci keňského prezidenta. Demonstranti vtrhli do administrativních budov, včetně parlamentu. Kromě hlavního města Keni se demonstrace konaly ve velkých městech Kisumu, Nyeri, Nakuru, Eldoret, Kilifi a Mombasa. Důvodem nespokojenosti bylo zvýšení daní, píše agentura TASS. Keňané se domnívají, že zvýšení daní poškodí růst ekonomiky země a nezlepší životy občanů, kteří sotva vyjdou s penězi. Keňská vláda se chystala snížit rozpočtový deficit a veřejný dluh země o 2,7 miliardy dolarů zvýšením daní.

 

Keňský parlament kvůli protestům přerušil svou činnost do 23. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4024127

 

 

📌30.06.2024, 20:34, UKDJ: LETADLA NATO MONITORUJÍ UKRAJINSKÝ VZDUŠNÝ PROSTOR:

 

Lety letounů AWACS velitelství NATO nad Polskem umožňují Alianci kontrolovat ruskou vojenskou aktivitu v ukrajinském vzdušném prostoru, poznamenává UK Defense Journal.

Veškerá data získaná z letadel včasné výstrahy a řízení jsou zasílána pouze zemím NATO, dodává deník.

 

„Ale každý ví, že některé z těchto zemí rychle sdílejí informace s Ukrajinou, což jim umožňuje odrážet útoky. Údaje západních zpravodajských služeb dávají Ukrajině schopnost reagovat mnohem rychleji,“ cituje UKDJ nejmenovaného bývalého důstojníka britského královského letectva.

 

Letouny AWACS NATO pravidelně hlídkují ve východní Evropě a v oblasti Baltského moře od února 2022.

 

  1. června ruský ministr obrany Andrej Bělousov pověřil ruský generální štáb, aby předložil návrhy na rychlou reakci na americké provokace přelety dronů nad Černým mořem. Ruské ministerstvo obrany zaznamenalo zvýšenou intenzitu letů amerických strategických bezpilotních letounů, které provádějí průzkum a vydávají označení cílů západním vysoce přesným zbraňovým systémům dodávaným Ukrajině k úderu na Rusko. 26. června Bělousov v telefonickém rozhovoru řekl šéfovi Pentagonu Lloydu Austinovi o nebezpečí další eskalace situace kvůli dodávkám amerických zbraní do Kyjeva.

 

V březnu 2023 spadl za podivných okolností do Černého moře americký dron.

 

https://www.vesti.ru/article/4024081

 

 

📌30.06.2024, 22:21: VŮDCE „NÁRODNÍHO SDRUŽENÍ“ OZNÁMIL, ŽE SE CHCE STÁT PŘEDSEDOU VLÁDY FRANCIE:

 

Vůdce strany Národní sdružení Jordan Bardella potvrdil svůj záměr stát se v čele francouzské vlády. Jeho strana vede v prvním kole předčasných parlamentních voleb.

Bardella vyzval Francouze, aby podpořili jeho stranu 7. července ve druhém kole hlasování. Osmadvacetiletý politik přiznal, že se chce stát premiérem všech Francouzů v zájmu obnovy země. Na tiskové konferenci politik řekl, že je otevřený dialogu a je připraven naslouchat všem, respektovat opozici a starat se o jednotu národa. K tomu ale Národní sdružení potřebuje většinu hlasů. Hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb je podle Bardelly pro Francii rozhodující.

 

„Vítězstvím Národního sdružení v prvním kole parlamentních voleb vyjádřili Francouzi bezprecedentní touhu po změně,“ zdůraznil Jordan Bardella.

 

Marine Le Penová, spolupředsedkyně Národního sdružení, již dříve oznámila své znovuzvolení do Národního shromáždění (dolní komory francouzského parlamentu).

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron v té době vydal písemné prohlášení. Vyzval k „širokému demokratickému a republikánskému“ sjednocení proti pravicové straně Národní sdružení, uvádí France Press. Vysoká účast v prvním kole parlamentních voleb podle Macrona „naznačuje důležitost současných hlasů pro Francouze a touhu vyjasnit politickou situaci“ v Páté republice.

 

https://www.vesti.ru/article/4024096

 

 

📌30.06.2024, 17:25, ZELENSKYJ: JEDNÁNÍ S RUSKOU FEDERACÍ JSOU MOŽNÁ, ALE PŘES PROSTŘEDNÍKY:

 

Kyjevský režim může vyjednávat s Ruskem, ale pouze za účasti prostředníků, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro Philadelphia Inquirer.

 

Nejen Západ, ale kterákoli jiná země na světě může fungovat jako takový prostředník. Zejména státy Asie, Latinské Ameriky nebo Afriky, dodal Zelenskyj.

 

Pozitivním příkladem je podle prezidenta koordinace obilné dohody, na které se podílela OSN a Turecko. Koridor pro vývoz zemědělských produktů přes Černé moře existoval po dlouhou dobu.

 

Ve stejném rozhovoru si Zelenskyj stěžoval, že protiletadlové raketové systémy Patriot jsou proti ruským řízeným bombám neúčinné.

 

Vůdce kyjevského režimu uvedl, že k účinnému zachycení KAB jsou potřeba tisíce raket Patriot měsíčně a západní spojenci přesouvají na Ukrajinu méně než sto kusů.

 

https://www.vesti.ru/article/4023961

 

 

📌30.06.2024, 20:41, PESKOV: SEPARÁTNÍ SETKÁNÍ MEZI PUTINEM A SI ŤIN-PCHINGEM A ERDOGANEM JSOU MOŽNÁ NA SUMMITU SCO:

 

Vladimir Putin se možná setká s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem na summitu SCO v Astaně.

 

Agentuře Interfax to oznámil tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Poradce ruského vůdce Jurij Ušakov již dříve uvedl, že Putin by mohl uspořádat několik bilaterálních schůzek.

 

Připomeňme, že summit Šanghajské organizace pro spolupráci v Astaně se bude konat 4. července v Paláci nezávislosti. Očekává se, že se akce zúčastní generální tajemník OSN António Guterres.

 

Podle šéfa Kazachstánu Kasyma-Žomarta Tokajeva se summit stane jedním z nejdůležitějších mezinárodních fór za posledních několik let.

 

https://www.vesti.ru/article/4024000

 

 

📌30.06.2024, 20:30, CNN: AMERICKÉ ZÁKLADNY V EVROPĚ JSOU VE VYSOKÉ POHOTOVOSTI KVŮLI HROZBĚ TERORISTICKÉHO ÚTOKU:

 

Několik amerických vojenských základen v Evropě je ve vysoké pohotovosti kvůli hrozbě teroristického útoku, uvedla CNN s odvoláním na dva nejmenované americké představitele.

Je třeba poznamenat, že tento status platí, když dojde k incidentu nebo jsou získány zpravodajské informace, které naznačují pravděpodobnost teroristického útoku nebo útoku na vojenský personál nebo zařízení.

 

Podle jednoho z úředníků, který je na vojenské základně v Evropě, neviděl takovou úroveň bouřek „nejméně deset let“.

 

Podle úředníků se stav vysoké pohotovosti týkal základny ve Stuttgartu, kde se nachází velitelství amerického velitelství v Evropě.

 

Nyní není jasné, jaké zpravodajské informace byly důvodem zvýšených bezpečnostních opatření. Zdroj však naznačuje, že by se to mohlo týkat mistrovství Evropy ve fotbale, které se koná v Německu, nebo nadcházejících olympijských her v Paříži.

 

((Mají vždy argumentů hafo, aby se nasr..li někam do celého světa!!!))

 

https://www.vesti.ru/article/4024039

 

 

📌30.06.2024, 22:49: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY LETIŠTĚ KANATOVO, KTERÉ OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POUŽÍVAJÍ K ÚTOKU NA KRYM:

 

Ozbrojené síly Ruské federace zaútočily na ukrajinské letiště Kanatovo, uvedl koordinátor mykolajivského podzemí Sergej Lebeděv.

 

Výbuchy slyšeli obyvatelé města Kirovograd a zvuk přicházel ze severovýchodu, kde se letiště nachází.

 

Lebeděv upřesnil, že tuto dráhu využívá ukrajinské letectví k úderům na Záporožskou oblast a Krym, píše RIA Novosti.

 

Kromě toho se v oblasti Kanatovo nachází sklad s leteckými zbraněmi.

 

Dříve vešlo ve známost o úderu na Charkov. Tam letecká puma zasáhla budovu Nova Poshta, kde ukrajinští ozbrojenci zorganizovali logistické centrum.

 

https://www.vesti.ru/article/4024126

 

 

📌1. července 2024, 3:29: V PAŘÍŽI POLICIE POUŽILA SLZNÝ PLYN K ROZEHNÁNÍ DEMONSTRANTŮ:

 

V Paříži policisté použili slzný plyn k rozehnání radikálů z hnutí černého bloku, kteří se protestu účastnili, hlásí RIA Novosti.

 

Jak již bylo uvedeno, demonstrace začala po 20:00 na Place de la République v Paříži poté, co byly oznámeny první výsledky prvního kola parlamentních voleb. Akce byla zpočátku pokojná, ale později se k ní připojili mladí lidé z hnutí černého bloku. Radikálové začali házet světlice na policii, rozbíjet výlohy kaváren a obchodů, zapalovat popelnice na ulicích.

 

K rozehnání agresivních lidí policisté použili slzný plyn.

 

Francouzské ministerstvo vnitra již dříve oznámilo předběžné výsledky hlasování v prvním kole parlamentních voleb: na prvním místě je strana Národní jednota (34,2 procenta hlasů), druhá je levicová koalice Nová lidová fronta (29,1 procenta) a na třetím místě koalice prezidenta Emmanuela Macrona (21,5 %).

 

https://www.vesti.ru/article/4024101

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣1. července 2024, 1:08: 1. ČERVENCE RUSKO PŘEVZALO PŘEDSEDNICTVÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN:

 

Od 1. července se Ruská federace stává na jeden měsíc předsedou Rady bezpečnosti OSN, informuje RIA Novosti.

 

Plánuje se diskutovat o urovnání konfliktu na Blízkém východě, nové globální „bezpečnostní rovnici“ a také o spolupráci mezi OSN a regionálními organizacemi – SNS, CSTO a SCO.

 

Rada bezpečnosti OSN má primární odpovědnost za udržování mezinárodního míru a bezpečnosti. Předsednictví Rady bezpečnosti přechází každý měsíc z jedné země do druhé. V červnu Jižní Korea předsedala Radě bezpečnosti.

 

Podle stálého představitele Ruské federace při OSN Vasilije Něbenzji Rusko během předsednictví naplánovalo tři klíčové akce. Otevřená debata o multilaterální spolupráci pro demokratičtější, spravedlivější a udržitelnější světový řád je tedy naplánována na 16. července. 17. července se bude konat otevřená debata o urovnání konfliktu na Blízkém východě.

 

https://www.vesti.ru/article/4024171

 

 

📌1. července 2024, 2:12: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 26KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, JSOU MRTVÍ A ZRANĚNÍ:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny 26krát ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 26 skutečností o ozbrojených útocích ozbrojených sil Ukrajiny: 15 útoků ve směru Doněck, 10 útoků ve směru Gorlovka, jedno ostřelování ve směru Jasinovataya.

 

Celkem ukrajinští vojáci vypálili 64 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byli zraněni čtyři civilisté a čtyři zaměstnanci Ministerstva pro mimořádné situace Ruské federace.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 48 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4024153

 

 

📌1. července 2024, 3:35: POSÁDKY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY MINISTERSTVA OBRANY SESTŘELILY NAD BRJANSKOU OBLASTÍ DALŠÍCH DEVĚT DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Síly protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace zlikvidovaly nad územím Brjanské oblasti dalších devět dronů Ozbrojených sil Ukrajiny, uvedl na Telegramu gubernátor regionu Alexander Bogomaz.

 

Jak bylo uvedeno, nad územím Vygoničského okresu bylo zničeno šest bezpilotních letounů leteckého typu, při přiblížení k Brjansku byly zachyceny tři drony.

 

V důsledku mimořádné události nebyl nikdo zraněn, nebyla zaznamenána žádná destrukce.

 

Na místě pracují pracovníci provozních služeb kraje.

 

https://www.vesti.ru/article/4024159

 

 

📌1. července 2024, 3:53, GUBERNÁTOR: NA OBLOZE NAD KURSKOU OBLASTÍ BYLO ZNIČENO SEDM UAV OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Stíhačky protivzdušné obrany zlikvidovaly sedm ukrajinských bezpilotních letounů nad Kurskou oblastí, uvedl gubernátor regionu Alexej Smirnov na svém kanálu Telegram.

Jak bylo uvedeno, sedm dronů leteckého typu bylo sestřeleno v okresech Konyshevsky, Kursk, Kurchatov a Fatezhsky.

 

Na místě pracují pracovníci provozních a záchranných složek.

 

Guvernér připomněl, že byste se neměli přibližovat k troskám dronů – mohou způsobit škodu. Nález je nutné nahlásit na telefonním čísle 112.

 

https://www.vesti.ru/article/4024184

 

 

📌1. července 2024, 5:10: AKCIE TOVÁRNY NA CUKROVINKY ROSHEN BYLY ZKONFISKOVÁNY PŘÍJMŮM RUSKÉ FEDERACE:

 

Akcie továrny na cukrovinky Roshen, kterou vlastní bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko, se staly majetkem Ruska, uvedl Dmitrij Aristov, ředitel Federální exekutorské služby.

 

V únoru tohoto roku se továrna na cukrovinky JSC Lipeck Roshen, vlastněná Petrem Porošenkem a jeho synem, stala soudním rozhodnutím majetkem Ruska, připomíná RIA Novosti.

 

Soudní exekutoři rovněž vykonali soudní rozhodnutí o převodu akcií společnosti JSC Plant of Friction and Heat-Resistant Materials a PJSC Ural Plant of Auto Textile Products na stát. Podle dozoru tyto společnosti již několik let poskytují finanční podporu ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

V únoru Okťabrský obvodní soud v Lipecku uznal Petra Porošenka a jeho syna Alexeje za extremisty a zakázal jejich činnost na území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4024195

 

 

📌30.6.2024  🗳🇫🇷⚡️ STÁLE VĚTŠÍ DAV NA NÁMĚSTÍ PLACE DE LA RÉPUBLIQUE V PAŘÍŽI PROTI VÝSLEDKŮM VOLEB DO ZÁKONODÁRNÝCH SBORŮ 2024, KTERÉ VYHRÁL TÝM PATRIOT’S

https://t.me/absurdnisvet/75448

 

Francie: „Všichni nenávidí fašisty,“ skandují demonstranti proti krajní pravici. Tisíce lidí se v současnosti účastní divoké demonstrace v ulicích Paříže poté, co centristická strana Macron prohrála v prvním kole parlamentních voleb.

https://t.me/absurdnisvet/75450

https://t.me/absurdnisvet/75451

 

🇫🇷 Strana Marine Le Pen vyhrála první kolo parlamentních voleb ve Francii s 34 %.

https://t.me/absurdnisvet/75452

 

🇫🇷 INFO – NA NÁMĚSTÍ PLACE DE LA RÉPUBLIQUE V PAŘÍŽI KŘIČÍ PŘÍZNIVCI NOVÉ LIDOVÉ FRONTY:

„Všichni nenávidí policii“, zatímco jsou obklopeni alžírskými a palestinskými vlajkami. Není vidět žádná trikolorní vlajka.“

https://t.me/absurdnisvet/75453

 

🇫🇷 V SÍDLE FRANCOUZSKÉ SOCIALISTICKÉ STRANY, KTERÁ JE SOUČÁSTÍ LEVICOVÉ KOALICE, BYL PRVNÍ VOLEBNÍ VÝSLEDEK PŘIJAT V TICHOSTI, UVÁDÍ ZPRAVODAJ RIA NOVOSTI. Výsledek prvního kola parlamentních voleb ve Francii je pro Macrona vážnou porážkou, řekl novinářům tiskový mluvčí Socialistické strany.

https://t.me/absurdnisvet/75454

 

🇫🇷 MARINE LE PEN ŘEKLA, ŽE SE JÍ PODAŘILO BÝT ZNOVU ZVOLENA DO FRANCOUZSKÉHO PARLAMENTU V PRVNÍM KOLE.

 

Její strana Rassemblement National získá v parlamentu 240 až 270 křesel – tedy relativní většinu, jak počítá celostátní televize. Macronova koalice přijde o více než 160 křesel v Národním shromáždění a mohla by získat 60 až 90 z 577 křesel.

 

Centrála Socialistické strany, která je součástí levicové koalice, označila tento výsledek za velkou porážku Macrona.

 

Bloomberg poznamenal, že vítězství Národní jednoty v parlamentních volbách by mohlo ohrozit evropskou integraci a že pravicové síly získávají ve Francii na popularitě kvůli podpoře vojenského úsilí Ukrajiny.

https://t.me/absurdnisvet/75456

 

🇲🇫 Strana prezidenta Macrona si ve francouzských volbách vedla katastrofálně a podle povolebních průzkumů klesla na třetí místo s 20,3 %.

 

Pravé křídlo mezitím pravděpodobně získá ve druhém kole absolutní většinu.

 

Nyní je otázkou, zda Le Penová dodrží své sliby, nebo se promění ve Francouzku Meloniovou, která po nástupu k moci v Itálii změnila politiku o 180 stupňů a přes noc se stala ultraliberálkou.

https://t.me/absurdnisvet/75459

 

 

📌1. července 2024: NORSKÁ MINISTRYNĚ KULTURY A ROVNOSTI NAVŠTÍVIL TALK SHOW „SKEIV PREIK“, KTERÁ JE SOUČÁSTÍ OSLO PRIDE.

 

Čtyřiačtyřicetiletá žena získala ocenění „Gay Mom 2024“ a předvedla své tělo.

 

„Jsem velmi vděčná, že jsem byla letos na Oslo Pride jmenována Gay Mom, hlavní patronkou queerů. Je to velká čest.“

https://t.me/absurdnisvet/75457

 

 

📌1. července 2024: ⚠️🇮🇱 GENOCIDNÍ IZRAELSKÝ VÁLEČNÝ ZLOČINEC A MINISTR NÁRODNÍ BEZPEČNOSTI ITAMAR BEN GVIR: „Palestinští zajatci musí být zabiti výstřely do hlavy a dokud nebude schválen tento zákon, těžko jim dáme něco, z čeho by mohli žít…

https://t.me/absurdnisvet/75458

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 01.07.2024“:

➡️☭☆ Americké vojenské základny v Evropě byly kvůli hrozbě teroristického útoku uvedeny do stavu nejvyšší pohotovosti, pravděpodobně nejvyšší „za posledních 10 let“, uvádí CNN.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ministerstvo vnitra oznámilo předběžné výsledky hlasování v prvním kole voleb do francouzského parlamentu: v čele je strana Národní shromáždění s 32,2 % hlasů, na 2. místě je levicová koalice Nová lidová fronta s 29,1 %, Macronova koalice je 3. jsem s 21,5 %.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dítě zemřelo a další 4 lidé byli zraněni v okrese Volokonovskij v regionu Belgorod v důsledku útoku dronu na auto, řekl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Severní Korea odpálila balistickou střelu východním směrem, informuje jihokorejská agentura Yonhap.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *