, , , , ,

Švédští vědci došli k závěru, že zdravotní problémy způsobují mobilní telefony, nikoli věže

Švédští vědci došli k závěru, že zdravotní problémy způsobují mobilní telefony, nikoli věže

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

 

V roce 2004 dopis redaktorovi European Journal of Cancer Prevention od dvou švédských vědců uvedl, že rok 1997 byl ve Švédsku zvláštním rokem. Bylo to poznamenáno poklesem veřejného zdraví a vznikem elektrosenzitivity jako rostoucího problému. Jejich zjištění se setkala s odporem vlády a orgánů veřejného zdraví. 

Arthur Firstenberg včera zveřejnil informační bulletin, který zdůraznil význam nálezů, jak je popsáno v dopise z roku 2004.

Elektrosenzitivita je také známá jako elektricky přecitlivělá („EHS“). Bylo hlášeno, že tento stav postihuje stále větší počet lidí ve Švédsku, stejně jako v dalších zemích, jako je Švédsko, Švýcarsko a Spojené státy.

Výzkum Olle Johanssona a Örjana Hallberga zdůraznil potenciální zdravotní účinky elektromagnetických polí („EMF“), včetně bolestí hlavy, závratí, nevolnosti, kožních vyrážek a mnoha dalších.

Jejich výzkum prokázal potřebu dalšího zkoumání příčin těchto zdravotních problémů, ale jejich zjištění se setkala s odporem vlády a zdravotnických úřadů. Slovy Hallberga : „Zdá se, že naše odborné úřady jsou extrémně neochotné pokoušet se zjistit příčinu, protože pak mohou být ohroženy velké finanční zájmy.“

Nepodařilo se nám najít dopis Johanssona a Hallberga v European Journal of Cancer Prevention.  Hallberg jej však zveřejnil na ResearchGate v roce 2015. Níže Arthur Firstenberg zdůrazňuje význam jejich dopisu a následných zjištění.


Zbavte se svých mobilních telefonů hned teď

Autor: Arthur Firstenberg

Nejdůležitější a nejvíce ignorovaná lékařská  studie na světě byla publikována v roce 2004 Olle Johanssonem, vědcem z Karolinska Institute (instituce, která uděluje Nobelovu cenu za medicínu). Jeho dalším autorem byl Örjan Hallberg a jeho název byl „ 1997 – Kuriózní rok ve Švédsku “. Na podzim roku 1997 se v každém z 21 krajů této země přestal počet nemocných snižovat a náhle se začal zvyšovat.

1997 – Zvědavý rok ve Švédsku , Dopis redaktorovi Evropského věstníku prevence rakoviny ze dne 13. prosince 2004 (nahráno na ResearchGate dne 31. března 2015)

Počet lidí registrovaných jako nemocných déle než rok klesal av červenci 1997 dosáhl rekordního minima 43 256. Následující měsíc tento trend náhle obrátil směr a začal strmě stoupat. V prosinci 2003 byl počet dlouhodobě nemocných 135 318.

Náhle se také začal zvyšovat počet lidí, kteří kvůli nemoci chybějí v práci, která léta strmě klesala. Zvýšila se z minima 118 530 v srpnu 1997 na 309 124 v únoru 2003.

Počet registrovaných osob se zraněním ze zátěže (bolesti šíje, ramen, zad atd.) se mezi lety 1997 a 2001 zdvojnásobil.

Počet pokusů o sebevraždu mladých lidí se mezi lety 1998 a 2001 zvýšil o 30 %.

Roční incidence rakoviny prostaty začala prudce stoupat a mezi lety 1997 a 2004 vzrostla o 32 %. Ve Stockholmu u mužů ve věku 50–59 let vzrostl počet nových případů rakoviny prostaty devětkrát.

Počet těžce zraněných při dopravních nehodách, který neustále klesal, se zvýšil ze 400 v roce 1996 na 1200 v roce 2004. Počet dopravních nehod řidičů autobusů vzrostl z necelých 150 v roce 1997 na 250 v roce 2003.

Doba rekonvalescence po operacích prsou nebo srdce se začala prodlužovat v roce 1997.

Úmrtí na Alzheimerovu chorobu začalo přibývat v roce 1997 a drasticky přibývalo úmrtí na jiná neurologická onemocnění.

Co se změnilo ve Švédsku na podzim 1997? Digitální mobilní telefony (GSM 900 a 1800) byly představeny celé populaci. Hallberg a Johansson napsal:

Autoři dospěli k závěru, že podle jejich údajů byly  za drastický pokles zdraví švédské populace zodpovědné mobilní telefony, a nikoli věže mobilních telefonů .

Před rokem 1997 byl počet dnů nemoci na osobu vyšší v hustě osídlených oblastech než v oblastech řídce osídlených. Po roce 1997 to bylo obráceně: obyvatelé venkova byli najednou nemocnější než obyvatelé měst. To platilo pro všechna data, která sledovali – krátkodobé a dlouhodobé nemoci; nehody, vraždy a sebevraždy; úrazy a nemoci na pracovišti; doby zotavení po operaci prsu a srdce; a onemocnění nervového systému.

Poznamenali, že v méně obydlených oblastech je méně záření z mobilních věží, ale více záření z mobilního telefonu: mobilní telefon musí zvýšit svůj výkon, aby udržel spojení.

Jedinou nemocí, která se neřídila tímto vzorem, byla rakovina prostaty: vyskytovala se stejně u obyvatel měst i venkova. Autoři dospěli k závěru, že mobilní telefony nebyly příčinou rakoviny prostaty, ale byly nesprávné.

Mozek, prsa, srdce a nervový systém jsou vystaveny mobilnímu telefonu na blízko, když je zapnutý a používán. Prostata je naopak exponována na blízko, když je telefon v kapse osoby a v pohotovostním režimu, v režimu letadla nebo vypnutý; v té době stále vyzařuje záření, ale záření nezávisí na vzdálenosti k základnové stanici a je tedy stejné ve městě i na venkově.

V roce 2009 se zdravotní situace ve Švédsku stále zhoršovala. Hallberg a Johansson prozkoumali stejnou půdu ještě hlouběji v článku nazvaném „ Zjevný pokles švédských indikátorů veřejného zdraví po roce 1997 – Jsou způsobeny zlepšenou diagnostikou nebo faktory životního prostředí? Zjistili, že všechny trendy v jejich dřívějším článku pokračovaly. Kromě toho zjistili:

  • Procento novorozenců se srdečními problémy se začalo zvyšovat po roce 1998 a do roku 2007 se téměř zdvojnásobilo.
  • Mezi lety 1997 a 2005 se výskyt rakoviny plic u starších mužů a žen zdvojnásobil.
  • Výskyt melanomu obličeje u mladších lidí se mezi lety 2000 a 2006 zvýšil o 40 %.
  • Věkově standardizovaný výskyt úmrtnosti na Alzheimerovu chorobu se mezi lety 1998 a 2008 zvýšil o téměř 300 %. A od roku 1979, dva roky poté, co Apple vynalezl osobní počítač a každý začal být každý den hodiny vystavován obrazovce počítače, vzrostl asi o 8 000 %. Nárůst byl strmější poté, co si populace pořídila mobilní telefony. Před osobním počítačem byl výskyt úmrtnosti na Alzheimerovu chorobu v 70. letech a dříve asi 0,1 na 100 000 lidí.

Používání mobilních telefonů exploduje spolu s souvisejícími zdravotními účinky.

Když jsem 17. července 1996 zaklepal na dveře Peldy Levey a řekl: „Máme co dělat“, nikdo, koho jsem znal, nevlastnil mobilní telefon a wi-fi ještě nebyla vynalezena. Stromy byly nejvyšší stavby mimo města a hemžily se ptáky, hmyzem a divokou zvěří. Dokonce i stromy v mém brooklynském sousedství navštěvovali divocí papoušci.

Nyní je to o 28 let později. Za tři desetiletí aktivismu ze strany Cellular Phone Task Force a stovek dalších organizací se svět změnil z téměř nulových mobilních zařízení na  17 000 000 000  z nich. Radiace, kterou produkují, spolu s radiací, kterou nutí produkovat všechny buněčné věže a satelity, vyhubila většinu hmyzu, ptáků a divoké zvěře na této planetě a způsobila nevolnost většině jejích lidských obyvatel. Kdo z nás dobře spí, jasně myslí a netrpí jedním či více respiračními, neurologickými, srdečními, zažívacími, metabolickými, artritickými či psychickými neduhy, rakovinou či cukrovkou?

Počet mrtvic v Číně  se od nástupu mobilních telefonů více než zdvojnásobil. Celosvětový  výskyt diabetu  se zčtyřnásobil.  Miliarda lidí je obézních.  Fantastický nárůst cukrovky a obezity je čistě důsledkem zpomalení metabolismu v důsledku interference s tokem elektronů v mitochondriích každého člověka.  60 % všech Američanů  má dnes jedno nebo více chronických onemocnění.  Jedna třetina lidí na světě  má více než pět onemocnění a  méně než 5 %  lidí na celém světě nemá žádné zdravotní problémy. Počet předepsaných léků ročně v USA vzrostl z  1,5 miliardy v 90. letech  na  4 miliardy v roce 2009  na  7 miliard v roce 2022 .  42 % starších dospělých v USA  užívá pět nebo více léků na předpis, což je více než trojnásobek míry, než kdy existovaly mobilní telefony.  70 % všech dospělých Američanů  užívá denně jeden nebo více léků na předpis.

Když je na Zemi 17 000 000 000 mobilních zařízení v rukou lidí, kteří cestují po planetě v letadlech a automobilech a „potřebují“ je, ať jdou kamkoli, žádné organizování, protesty, soudní spory nebo legislativa nic nezmění. Ani používání vašeho mobilního telefonu není méně. Pokud chcete mít možnost uskutečnit byť jen minutový hovor v případě nouze, byť jednou za rok, všechny mobilní věže na Zemi musí být na vašem povelu a volat a ozařovat peklo ze všech živých tvorů 24/7. . Dokud je společensky přijatelné vůbec používat mobilní telefon, ať už na veřejnosti nebo ve svém vlastním domě, jsou stovky milionů lidí, kteří jimi byli těžce zraněni, včetně mě, odsouzeni k osamělým životům věčného mučení, neschopných stýkat se, vydělávat si na živobytí, chodit do kina, stát vedle vás ve frontě v obchodě s potravinami, cestovat, bydlet vedle vás nebo dokonce mít domov, dokud nezemřou nebo nespáchají sebevraždu – což je příliš mnoho moji přátelé a kontakty již udělali.

Dokonce ani lidé, kteří vědí, co je zabíjí, tomu ve skutečnosti nerozumí. Mobilní telefony se tak normalizovaly, že je používají i lidé, kteří si říkají „EHS“. Pomáhají zabíjet náš svět i sebe. Neustále se pokoušejí uniknout před útokem, který nesou ve vlastních rukou a páchají na sobě i na ostatních.

Většina telefonních hovorů a e-mailů, které nyní dostávám, pochází z mobilních telefonů .

Volala žena, která si právě zakoupila zásuvné zařízení, které ji chránilo před radiací z mobilní věže. Volala z mobilu.
Volala sestra a ptala se na terapii ke zmírnění účinků EMP. Volal ze svého mobilního telefonu, který drží 12 palců od hlavy a ke kterému má připevněné „disky“ pro „neutralizaci“ záření.
Žena, která řekla, že má EHS, zavolala a hledala lékaře, který by ji mohl diagnostikovat, aby se mohla vyhnout povinnosti poroty. Volala z mobilu.
Jedna žena mi poslala e-mail ze svého iPhonu a žádala o informace o nebezpečích mobilních věží, které bych měl přinést na zasedání městské rady.
Jeden muž mi poslal e-mail ze svého Androidu, že chce něco udělat, aby zabránil vypuštění dalších satelitů, ochránil hmyz před radiací a přestal být v noci ozařován, aby mohl spát.
Volala mi žena z malé vesnice, která je obklopena národním lesem. Řekla, že je elektricky citlivá, nemůže spát a chce vědět, jak se chránit. Volala mi z mobilu. Řekla mi, že její manžel není citlivý, ale když jsem se jí zeptala na jeho zdraví, řekla, že má neustálé bolesti zad, je neustále vyčerpaný a má jiné nemoci.
Žena žijící ve svém autě mi nechala vzkaz. Řekla, že je „wi-fi uprchlíkem“ rok a půl. Volala mi z mobilu a požádala mě, abych jí odpověděl SMSkou.
Jedna žena mi nechala vzkaz, že je „holistická“, „zcela organická“ a „nepoužívá žádné chemikálie“. Nechala mi jak své mobilní telefonní číslo, tak i číslo svého manžela.
Volal filmař, který chce natočit film o mé práci. Volal mi z mobilu. Má po náhradě kolena a má rakovinu. „Kde jsou vážky, chameleoni, ještěrky a ptáci, se kterými jsem vyrůstal?“ zeptal se mě.
Žena volala, že chce pomoc při překonání legislativy, která by zjednodušila umístění mobilních věží. Volala z mobilu.
Ze svého mobilního telefonu volala žena, která se obává účinků nedaleké mobilní věže na její děti.
Volal jí lékař, že je extrémně citlivá na elektro a zakládá skupinu lékařů. Volala z mobilu.
Volala lékařka, jejíž specializací je environmentální medicína, která má obavy z bezdrátového připojení ve škole jejích dětí. Volala mi z mobilu.
Jedna žena mi poslala e-mail z Austrálie, že ona a její syn jsou citliví na elektrický proud a žijí v komunitě, kde jediná wi-fi je ve společné kůlně. Je znepokojena plány na instalaci Starlinku do komunity. Napsala mi e-mail ze svého mobilního telefonu.
Volala mi žena, že její syn je tak silně zasažen elektromagnetickým znečištěním, že nemůže chodit a je v nemocnici. Volala mi z mobilu a řekla, že její syn má jen mobil.
Volal muž, který řekl, že je roky přecitlivělý na EMP a že vytváří záměrnou komunitu s „domy pro citlivé lidi“. Volal mi z mobilu.

Lidé nechápou, že mobilní telefon vyzařuje stejné záření jako mobilní věž a že záření se šíří stejně daleko. Že když dáte svůj mobilní telefon 20 stop od sebe, vystaví vás tolik záření jako kterákoli mobilní věž. Mobilní věže vyzařují pouze tolik záření, aby umožnily fungování mobilních telefonů, které se v té době používají. Že když zavoláte nebo pošlete SMS, nejbližší věž (nebo satelit) zapne frekvence jen pro vás a ozáří celou vaši čtvrť (nebo celé město) a všechny a vše živé v ní, jen abyste mohli zavolat nebo poslat tvůj text. To, že prostě vlastníte mobilní telefon, bez ohledu na to, jak málo jej používáte, vyžaduje, aby tam byly všechny mobilní věže a satelity na Zemi, aby váš telefon fungoval, když ho potřebujete. Že pokud dostatečně voláte v oblasti se špatnou službou mobilních telefonů, váš poskytovatel tam musí umístit mobilní věž. Že jediný hovor z mobilního telefonu způsobí trvalé poškození vašich mozkových buněk. Že dvouminutový hovor může vašemu tělu trvat hodiny nebo dny, než se z toho vzpamatuje, pokud vůbec. Ta vzdálenost tě nechrání. Že nemůžete „neutralizovat“ záření. Že neexistují žádné „bezpečné frekvence“. Že váš telefon byl vyroben z minerálů vzácných zemin, které těžili dětští otroci v Kongu. Že ochota používat mobilní telefony zajišťuje zánik pevných linek – a ptáků, hmyzu a divoké zvěře. Že když si z jakéhokoli důvodu zapnete telefon, týráte každého, kdo náhodou bydlí blízko vás nebo je ve vaší blízkosti, ať už to ví nebo ne. Že mobil vyzařuje záření, i když je vypnutý. Že jediný rozdíl mezi „elektrosenzitivními“ lidmi a jinými lidmi je v tom, že „citliví“ lidé vědí, co je štve, a ostatní lidé nevědí, co je štve.

Během let, kdy jsem studoval na lékařské fakultě, jsem se každý podzim účastnil týdenní celostní zdravotní konference v San Diegu pořádané Mandala Society. Slyšel jsem a potkal jsem tam výjimečné lidi. Setkal jsem se s Ilanou Rubenfeld, se kterou jsem později trénoval a jejíž metodou léčení tělo-mysl jsem se stal praktikem. Potkal jsem Moshe Feldenkraise, jehož metodu léčení jsem také později studoval a stal se jeho učitelem. Potkal jsem Olgu Worrall, úžasnou léčitelku. Potkal jsem Svámího Rámu, Miltona Tragera, Ram Dasse, Johna Lillyho a Josepha Chiltona Pearce.

Ale byl tu jeden řečník, jehož jméno si nepamatuji, který na mě udělal trvalý dojem. Byl pastorem a mluvil o technologii. Když nasbíráte dřevo a třete o sebe dvě klacky, abyste vytvořili oheň, řekl, přesně víte, co vytvořilo světlo a jak vzniklo. Ale když otočíte vypínačem světla, víte jen, že někde je elektrárna a rozsvítilo se světlo, ale neznáte kroky mezi tím, ani důsledky těchto kroků, to, jak řekl, je „ selhání středu.“ A to je pád naší civilizace a našeho světa.

Jak jsem před šesti lety řekl publiku v Taosu v Novém Mexiku, jsme jako opice, která nemůže vytáhnout ruku ze sklenice, pokud nepustí arašíd. Svíráme to pevněji než kdy jindy. Byli jsme vtaženi do nádoby a její víko se nad námi zavírá a dusí nás. Musíme teď pustit své mobilní telefony. Ne poté, co zjistíte jak, což možná nebude nikdy.  Nejprve  ho zahoďte a  pak vymyslete, jak bez něj žít. Nebudete moci dělat všechno, co děláte teď, ale budete žít, jako by tu zítra byl svět. Máme čas až příští rok; právě teď se zabíjíme. Zahoďte to, řekněte všem, o kterých víte, že to děláte a proč, a řekněte jim, aby udělali totéž. Jedině tak přežijeme my, naše děti a zvířata a rostliny kolem nás – ti, kteří tu stále jsou. A spojte se se mnou, abych pomohl zorganizovat toto celosvětové úsilí o demobilizaci společnosti.

Přijmout opatření

Připojte se k naší síti  lidí bez mobilních telefonů .

Jediný způsob, jak snížit poptávku po šířce pásma, která mění Zemi v obří počítač, v němž jsou všechny živé bytosti zabity elektrickým proudem, je přestat používat mobilní telefony. Nepoužívat je méně často, ale vyhazovat je. Schopnost je používat, jakkoli zřídka, vyžaduje ozáření celé planety. Připojte se k naší síti vytvořením místní pobočky tam, kde žijete.

Můžete si nastavit vlastní pravidla, ale důležité je mít schůzky osobně. Pokud potřebujete pomoc, kontaktujte    a dejte mi vědět, že to děláte.

Naším cílem je vytvořit rozšiřující se globální přítomnost komunit, které nepoužívají mobilní telefony.

o autorovi

Arthur Firstenberg je prezident Celular Phone Task Force a autor knihy „ Neviditelná duha: Historie elektřiny a života “.

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/06/28/mobile-phones-cause-health-problems/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *