, , , , ,

A.Korybko: NATO propadá panice poté, co ruské hypersonické střely Kinzhal zasáhly kyjevské patrioty

A.Korybko: NATO propadá panice poté, co ruské hypersonické střely Kinzhal zasáhly kyjevské patrioty

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

17.5.2023

Rusko právě dokázalo, že jeho hypersonické rakety mohou snadno prorazit obranu NATO, což představuje vojenskou změnu hry a možná brzy i diplomatickou, pokud si Západ uvědomí, že je lepší dohodnout se na příměří po skončení nadcházející kyjevské protiofenzívy než eskalovat svou zástupnou válku proti Rusku na konvenční ve snaze o „balkanizaci“ této cílové velmoci.

Falešné zprávy fake news, které se objevily na začátku tohoto měsíce a které tvrdily, že kyjevští Patrioti sestřelili jednu z ruských hypersonických raket Kinzhal, se staly ještě směšnějšími ve dnech poté, co nyní tvrdí, že dalších šest jichbylo údajně sestřeleno během nedávného úderu. Praní těchto lží ze strany mainstreamových médií (MSM) není způsobeno jen tím, že berou vše, co jejich ukrajinští zástupci říkají, za nominální hodnotu, ale zahrnuje dokonce i jejich vlastní vojenské experty, kteří aktivně přispívají k této dezinformační kampani.

Americkým Patriotům chybí technické možnosti pro sledování a zachycení hypersonických střel, ale za to se nemusí stydět, protože v současné době neexistuje na světě žádný systém protivzdušné obrany, který by to dokázal. Problém Západu je však ve vnímání, protože MSM jejich nasazení na Ukrajině tak zhypnotizovala, že veřejnost očekávala, že se tato bývalá sovětská republika stane nezranitelnou vůči jakýmkoli ruským úderům.

Kreml si byl vědom toho, že Západ má na přesunu tohoto vybavení zájem, a proto se chytře rozhodl zařadit několik hypersonických raket do své poslední série úderů proti vojenským cílům, protože věděl, že je nelze zachytit, a tím zdiskreditovat své protivníky. Nejen to, ale dokonce se jim podařilo, podle zprávy ruského ministerstva obrany, která byla zveřejněna den poté, 16. května, zničit pět odpalovacích zařízení a multifunkční radar .

Na sociálních sítích se následně objevily záběry z nočních úderů, načež ti, kteří je sdíleli, byli zadrženi ukrajinskou tajnou policií pod záminkou, že to mohlo pomoci ruským vojensko-špionážním službám. Ve skutečnosti byl Kyjev zmatený poté, co stejné záběry ukázaly, kolik milionů dolarů v hodnotě raket protivzdušné obrany bylo promarněno při pokusech sestřelit Kinžaly. USA potvrdily , že Patriots byly skutečně poškozeny, ale popřely, že by některý z nich byl zničen.

Nicméně veřejnost se mohla přesvědčit, jak zoufale se Kyjev snažil tyto hypersonické střely zachytit, a mnozí si americké potvrzení, že Patrioty byly poškozeny, vyložili jako omezené povyražení, které mělo odvrátit jejich podezření, že byly skutečně zničeny. Proto bude 16. květen při zpětném pohledu považován za klíčový bod obratu v lidovém vnímání, protože tvrzení Ruska, že jeho Kinžaly rozbily Patrioty, věří po zhlédnutí těchto záběrů stále více lidí.

To představuje velký problém pro reputaci Západu, který tvrdí, že je schopen bránit své občany v případě jakýchkoli mimořádných událostí, zejména v nejhorším případě, kdy se zástupná válka na Ukrajině změní v přímý konvenční konflikt mezi těmito dvěma zeměmi. Nikdo, kdo v úterý večer viděl záběry a den poté slyšel o ruském úspěchu, nemůže s jistotou říci, že stále věří v životaschopnost protivzdušné obrany své strany, protože ta byla nyní Kinžaly odhalena jako bezcenná.

Kreml má v současnosti monopol na tuto proměnlivou vojenskou technologii poté, co byl první zemí na světě, která tyto střely vyrobila a poté je použila v bitvě, což znamená, že může snadno prorazit protivzdušnou obranu NATO zaměřenou na Patrioty v nejhorším případě případový scénář popsaný výše. Předchozí pozorování o boji USA konkurovat Rusku v tomto ohledu není takzvanou „propagandou“, jak by skeptici mohli tvrdit, ale bylo potvrzeno.

Ve svém příspěvku ze 14. března vysvětlujícím Proč jdou USA na plný plyn na hypersonické střely   napsali, že „Spojené státy otevírají plyn ve snaze vyvinout a pořídit si hypersonické střely poté, co zaostaly za klíčovými zahraničními protivníky Čínou a Ruskem v závod o nasazení obranného systému, který by mohl změnit hru, a dodal, že „ministerstvo obrany dosud nenasadilo zbraně a v základně průmyslové výroby a testovací infrastruktuře zůstávají problémy.“

Nejhorší ze všeho je, že The Hill také informoval své publikum, že „ani USA v současné době nemají adekvátní obranný systém, který by dokázal hypersonické rakety sestřelit. Systémy protivzdušné obrany, jako jsou Patriots a Terminal High-Altitude Area Defense, jsou schopny sestřelit balistické střely, které dosahují hypersonické rychlosti, ale pouze na malém území.“ Tento „politicky nepohodlný“ fakt nejenže diskredituje dezinformační kampaň z tohoto měsíce, ale také potvrzuje vojenskou dominanci Ruska v hypersonické oblasti.

Jednoduše řečeno, Kreml si je plně vědom toho, že jeho Kinžaly by v případě nejhoršího scénáře konvenční války mezi NATO a Ruskem úspěšně zasáhly všechny cíle, což znamená, že Moskva by teoreticky mohla zničit jaderné kapacity Západu pro druhý úder, pokud by provedla první úder a předešla tak útoku svých nepřátel. Z jejího úspěchu, kterého dosáhla nedávno v Kyjevě, kde zničila pět odpalovacích zařízení Patriot a multifunkční radar, běhá válečným štváčům NATO mráz po zádech a vystřízlivěli z toho, čemu čelí.

Jakékoli myšlenky na to, že by se pokusili „balkanizovat“ Rusko konvenčními vojenskými prostředky jako poslední možnost po neúspěchu jejich hybridní války na ukrajinské frontě k tomuto účelu se okamžitě vypařily, protože si uvědomily, že by to mohlo Kreml vyprovokovat ke zničení Západu v sebeobraně. Jistě, některé z jejich schopností druhého úderu by pravděpodobně zůstaly nedotčeny a mohly by tak být použity proti Rusku, ale jde o to, že Moskva by jim mohla nejprve způsobit nepřijatelné škody, pokud by k tomu byla dotlačena.

Navzdory populárním tvrzením o opaku ze strany mnoha vrcholných představitelů komunity Alt-Media není NATO „šílené“ v tom smyslu, že by se jeho vůdci byli ochotni obětovat, pokud by jejich smrt vedla k rozbití Ruska. Jako všechny elity chtějí žít co nejdéle, a proto si nyní dvakrát rozmyslí, zda se budou oddávat neokonzervativní fantazii, že po neúspěchu jejich zástupné války proti ní prostřednictvím Ukrajiny za tímto účelem sáhnou ke konvenčním prostředkům k „balkanizaci“ této cílové velmoci.

Z praktického hlediska to naznačuje, že by mohli být přístupnější příměří, jakmile do této zimy skončí protiofenzíva Kyjeva podporovaná NATO, což zvyšuje vyhlídky, že  nadcházející mírová mise pod vedením Afričanů do Ruska a Ukrajiny by mohla získat jejich souhlas a vést do Kyjeva souhlas s těmito podmínkami. Vedoucí anglo-americká osa v rámci NATO by nikdy nemohla podpořit paralelní iniciativu vedenou Čínou, takže z toho plyne, že by jí osa vedená Afrikou mohla poskytnout „zachraňující“ způsob, jak podpořit příměří.

Je předčasné předpovídat úspěch či neúspěch této nejnovější iniciativy, ale význam tohoto vývoje pro tento článek spočívá v tom, že může pomoci NATO poskytnout „strategii odchodu“ z této zástupné války poté, co si jeho představitelé právě uvědomili, jak sebevražedné by bylo eskalovat ji do konvenční války. Ruské Kinžaly rozbily své Patrioty v Kyjevě, což dokázalo, že Kreml dokáže snadno rozbít protivzdušnou obranu Západu, a představuje tak jak vojenskou změnu hry, tak možná brzy i diplomatickou.

ZDROJ:https://korybko.substack.com/p/nato-is-panicking-after-russias-kinzhal

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *